Vanilla 1.1.4 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.
1 to 13 of 13
Preşedintele Consiliul Municipal Chişinău, Mihai Ghimpu a fost demis din funcţie. Pentru destituirea sa au votat 27 din totalul de 51 de consilieri. Mihai Ghimpu a fost demis cu votul consilierilor din Partidul Comuniştilor, Partidul Popular Creştin Democrat, Partidul Social Democrat şi Partidul Umanist.
Cei care au cerut primii demisia lui Mihai Ghimpu au fost reprezentanţii Partidului Social Democrat.
Liderul fracţiunii PSD din cadrul Consiliului Municipal Chişinău, Eduard Muşuc, l-a acuzat pe Mihai Ghimpu de ineficienţă în gestionarea afacerilor capitalei.
Eduard Muşuc spune că „depăşirea situaţiei de criză care s-a creat în Consiliul Municipal Chişinău şi, în genere, în administraţia Capitalei şi eficientizarea stării de lucruri întru rezolvarea urgentă a multiplelor probleme cu care se confruntă chişinăuienii este posibilă doar cu demisia preşedintelui CMC care nu a reuşit să asigure activitatea eficientă a Consiliului şi relaţiile corecte între Primărie şi Consiliu.“
La rândul său, Mihai Ghimpu, care este şi lider al Partidului Liberal, a spus că demiterea sa este rezultatul unor înţelegeri din umbră, fără a preciza despre ce înţelegeri este vorba.
Domnul Ghimpu a spus că acum nu mai este legat de nici un fel de angajamente în cadrul coaliţiei partidelor necomuniste care deţineau până acum majoritatea în Consiliul Municipal.
„Ce-o să fac? O să lupt cum am luptat şi până acum, din ‚88 încoace. Putere am, energie am. O să-mi fie mai uşor , fiindcă din prezidiu am făcut tot posibilul pentru a păstra coaliţia. Acuma din sală am să spun lucrurilor pe şleau cum ştiu eu a le spune“, a spus Mihai Ghimpu.
Cererea de destituire a domnului Ghimpu a provocat polemici aprinse în Consiliul Municipal.
Ea fost contestată de către consilierii din Partidul Liberal, Alianţa Moldova Noastră, Partidul Liberal Democrat, pe motiv că preşdintele consiliului nu poate fi demis decât prin votul a cel puţin 34 de conslieri.
PCRM, PPCD, PSD şi umaniştii au considerat însă că destituirea este perfect legală şi au şi ales, intr-o sedinta de alternativa, un nou preşedinte de Consiliu - Eduard Musuc.
regretabil actiuni ale asa-numitor „partide democratice“. pacat ca prin vot de refuz al cetatenilor pentru ele nu sunt supuse legal spre lichidare, restituire de fonduri publice si interdictie de participare in activitate politica…
nu avem strategie in politica interna si geopolitica zonala fata de vecinii;
nu dorim sa lasam tinerii sa vina la guvernare;
ne este teama de „beciul nostru“ sa nu se deserte;
cand vom actiona sa „zicem stop coruptiei si traficului de influienta“?
cred ca aceste intrebari urmeaza sa ne le punem „la anu pe vremea asta“!
Sincer, niciodata nu mi-a placut Ghimpu…niciodata n-a putut sa calmeze cumva un coflict, ba chiar singur facea cea mai mare galagie acolo…asa presedinte a consiliului tre` schimbat…da Musuc ai tinar, destept si cu initziativa!
Ghimpu strica toata malina lui Chirtoaca cu prezentza lui acolo..
Si cand te gandesti ca Musuc mai deunezi se dadea victima regimului… Bravo Edik, cred ca ti-ai grabit decesul politic cu aceasta manevra din CMC. Erau multi care simpatizau cu social democratii, dar care nu vroiau sa-si dea votul comunistilor.
Chiar nu inteleg, cum poate un partid care a avut cateva procente la alegeri si care are cativa consilieri sa pretinda la functia de presedinte al CMC. Daca presedintii din raioane din partea coalitiei au fost alesi din partea partidului cu cele mai multe voturi, astfel trebui sa fie si in Chisinau, indiferent daca ne place sau nu Ghimpu.
Cind vezi cita bataie de jok fak ei la „Perepetii cu mashti“ sau cum se mai numeshte el de la „N4“ - canal moldovenesc - de Ghimpu si Chirtoaka - ap iti dai seama ce „bespridel“ ii in tzara asta! Personajul lu Voronin de akolo - ia facut (ma iertatzi de … dar ii parafrazez) „PIDOSNICII aia de Filat si Ghimpu“ si toate prostiile de pe lume cum joaka DIacov cu Roshka in carti toata ziua si cum dau „vzeatka“ - asta ii mai ceva dekit COmedy Club-ul rusesk!!!
Posted By: ZEVSCind vezi cita bataie de jok fak ei la „Perepetii cu mashti“ sau cum se mai numeshte el de la „N4“ - canal moldovenesc - de Ghimpu si Chirtoaka - ap iti dai seama ce „bespridel“ ii in tzara asta! Personajul lu Voronin de akolo - ia facut (ma iertatzi de … dar ii parafrazez) „PIDOSNICII aia de Filat si Ghimpu“ si toate prostiile de pe lume cum joaka DIacov cu Roshka in carti toata ziua si cum dau „vzeatka“ - asta ii mai ceva dekit COmedy Club-ul rusesk!!!
da da, si cel mai rau in asta e ca multi cred in tot ce se zice acolo, mare bespridel plea!
Vladimir Voronin s-a intalnit cu Eduard Musuc, pe care l-a invitat in calitate de presedinte al Consiliului Municipal.
More here: http://www.protv.md/stiri/politic/intrevedere-neasteptata-la-presedintie.html
mdaaa Musuc m-a dezamagit…deja il vad in PCRM 
Posted By: EugenXVladimir Voronin s-a intalnit cu Eduard Musuc, pe care l-a invitat in calitate de presedinte al Consiliului Municipal
Hm …. da nu se alege presedintele consiliului insusi de consiliu?
Cum zice fiicmea … that is disgusting!
pai a fost ales de consiliu, iar voronin a dorit sa se intalneasca cu noul ales si sa-i doreasca mult succes in activitate.
Posted By: MaskPosted By: EugenXVladimir Voronin s-a intalnit cu Eduard Musuc, pe care l-a invitat in calitate de presedinte al Consiliului Municipal
Hm …. da nu se alege presedintele consiliului insusi de consiliu?
Cum zice fiicmea … that is disgusting!
Ei (parte din consilieri) chipurile l-au ales pe Musiuc presedinte, insa fara a-l destitui pe Ghimpu din aceasta functie. Si in articol scrie ca au nevoie de 34 de voturi (adica 2/3 de voturi) p/u a destitui pe presedintele CMC.
bespridel ai in consiliu…fiecare se gindeste la cu.ru lui.
dar cate odata nu se gandesc la nimic, nici macari la „cu*u lui“, motiv? - deoarece nu au cu ce gandi, si gandeste partea dorsala pentru ei… regretabil ca sunt reprezentantii multimii. dar ce sa mai zicem de multime… cu ce gandesc ei cand aleg?!
1 to 13 of 13