Caritate.md
 • Bună la toți,
  Aș vrea să vă duc la cunoștință un site de caritate moldovenesc, unde oamenii în nevoie își postează cazurile.
  Știu că lumea e obosită de cereri de caritate și unii nici nu vor să audă. Dar niciodată nu știi cum se întoarce roata vieții și poți ajunge în locul lor.
  Pe acest site poți face donații prin transfer bancar sau Paypal, lunare,oficiale sau anonime.
  5£ pe lună nu este mult, dar dacă se strâng de la mai mulți oameni, pot salva vieți.
  Nu sunt membru și nici nu știu de cine e organizat, dar văd că lumea pune cazuri concrete și primesc ajutor din toata lumea.
  Cine știe poate prin această postare măcar vre-unul din noi va vrea să ajute pe cineva, mai ales ca sunt concetățenii noștri.

  Adresa este
  www.caritate.md

 • Noroc Filiia

  cunosc saitul, pe de o parte te gândești ca statul ar trebui sa ajute acești oameni, pe de alta parte e frumos ca sunt oameni care sunt gata sa ajute.

  Daca cineva vrea sa doneze, dar nu știe cui, va rog sa atrageți atenție cazului lui Alexandru Rusu ( https://www.caritate.md/donations/din-inima-pentru-alexandru-rusu )

  E fiul unor prieteni de ai mei, e foarte isteț, sociabil și inteligent. Suferă de o boala care e posibil de tratat. Din păcate sistemul de sănătate din Moldova nu are specialiști/echipament/mijloace care ar permite operarea lui Alexandru. Părintii lui au găsit clinică în Germania care poate sa-l opereze și sa-l scape de suferințele pe care le are. 
  Orice donație ii apropie de suma necesara pentru operație.
 • Exact Filiia niciodata nu stii cum poti ajunge intro situatie din asta.In general incerc sa donez de cite ori simt si pot(chiar si  ieri am facuto).Unele cazuri sunt dea dreptul emotionante si pur si simplu nu poti ramiine indiferent.Cel mai mult ma doare sufletul ca in majoritatea cazurilor (vb acum de povestile de pe caritate )sunt niste copii care ar trebui sa isi petreaca altfel  copilaria . Eu la rindul meu sunt mama si e f greu sati vezi copilul bolnav si u sa nu fii in stare sa il ajuti cu nimic. Pt multi dintre noi 5 lire pe luna sunt  putini bani iar pt copii aia poate insemna sansa la viata.

  In concluzie indemn si eu pe toata lumea sa doneze.
 • Am primit azi vesti bune despre Alexandru Rusu, tratamentul și operația au fost cu succes!
  Este atât de plăcut sa auzi așa ceva și că fiind uniți oamenii au reușit să facă un copil fericit.
  părinții îi mulțumesc pe toți din suflet!
  Multă sănătate lui Alexandru
 • E adevarat, Alexandru a avut 2 intervenții de succes în Germania și acum se simte bine!
 • Numai bine
 • Apollo, am văzut și eu noutățile din ultimile zile. 
  Desigur ca stârnește întrebări, dar și "investigația" tot e fishy.

 • Am văzut și eu reportajul. E trist dacă e adevărat, dar eu sunt de acord cu Mask, sunt relatate doar două cazuri, unde pe fond au loc sute.
  Mulți sunt tratați nu numai în Turcia, ci și în Kiev, Germania, Rusia. E păcat totuși, că unii au mai avut șanse așa la un suport financiar și speranțe la un viitor mai bun, dar după așa reportaj lumea pierde toată încrederea...
  Apropo este și o conferința de presă -răspuns la acuzații. Cred că dacă vrem să tragem o concluzie e bine de ascultat ambele părți.
 • problema cea mai mare in adunarea de fonduri pentru ajutor medical este lipsa de transparenta si control.
  oare nu ar fi mai bine daca povestea celor care au fost ajutati sa fie spusa mai departe?
  lasa sa se anunte pe sait, ca uite atat s-a adunat, cum sau folosit banii si care este rezultatul la moment si peste 3 luni, 6 luni, 1 an.
  plus la asta ar trebui sa faca publice datele la banii adunati si cheltuiti. nu am nimic impotriva daca organizatorii campaniei de caritate ar lua 5% din banii stransi, dar nu mai mult.

  nu mai donez nimic.

  kaput!
 • nu stiu citi dintre voi ati organizat vriodata acte de caritate sau ati participat la o chestie de genul asta. Noi facem in fiecare an campania cu shoe boxul si donatiile care le mai avem din cind in cind intre campanii.Noi personal(organizatorii) cheltuim mult mai multi bani din buzunarul nostru decit uneori se aduna. Plus timp pierdut, drumuri ca sa colectezi si sa transporti donatii plus multe altele care nu se vad. Sunt constienta ca ce fac ei e la alt nivel si e vorba de alti bani dar ideea era ca cheltuieli sunt mult mai multe decit se vad la prima mina.
 • Pe mine personal nu m-ar interesa câte procente ar prelua fiecare implicant (clinica, băncile, organizatorii) chiar și 10% -20% Până la urma urmei, foarte rar cineva face ceva pe gratis( cred că numai oameni cu inima mare) , mai ales acești oameni care tot timpul sunt implicați în acest lucru ( trebuie și ei să-și întrețină familiile și să aibă o motivație pentru ceea ce fac).
  Pe mine m-ar interesa rezultatul final, adică să văd omul ajutat, o viață salvată un caz rezolvat, un suflet fericit.
  Acum dacă e adevărat cum e relatat la aceste familii, copiii au rămas cu aceleași boli și cazurile nu au fost rezolvate, nu este bine.
  Știind cum stau treburile în Moldova, presupun că și investigația a fost făcută cu un scop oarecare ( preluarea mitei, sperierea, concurență etc)
  Cel mai bine e să ajuți persoana direct, dar nu știi pe cine și cum și dacă e adevărat. Iată așa timpuri am ajuns să nu ai încredere...

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page