Impresii despre Moldova 2014 :)
 • Acum 2 zile ne-am intors din MD. De aceasta data am avut altfel de impresii despre tarisoara noastra, altfel de emotii si senzatii. Mai bune si placute decat in alti ani. Am simtit ca se misca lucrurile acolo. Incet, dar se misca. Au aparut mai multe drumuri bune (fara gropi). In Chisinau repara strazi in timpul noptii. Parca mi-a parut ca sunt mai multe floricele si e mai ingrijit prin orasele (acelea prin care am fost eu). Sunt mai multe terenuri de joaca si activitati pentru copii. Se organizeaza evenimente culturale si festivaluri, adica sunt distractii si pentru cei mari cu familiile lor :) Sigur, poate ca mai este pina la perfectiune, dar e destul de decent deja si asta ma bucura. Dar cel mai mult m-a impresionat deservirea. Iarasi mai este de lucrat, dar e muuuuult mai buna decat era cindva. 

  Asa deci, tarisoara noastra se dezvolta din punctul meu de vedere. Sunt sigura ca multi din voi au fost in MD anul acesta. Cum ati simtit-o voi pe Moldovioara noastra?
 •     Este o diferenta mare in ce timp al anului vizitezi Moldova. O data am mers iarna si am avut o senzatie de shok, zapada gri de pe marginile soselei, mizeria si gunoiul se observa mai bine din lipsa de verdeata. Iata anul acesta peisajul a fost chiar placut ochiului. Copaci verzi, iarba, flori, multe cladiri noi si curate.
   Insa daca a-s face doua liste cu puncele pozitive si negative, cred ca cele negative vor fi mult mai multe la numar. La mari minuni nu m-am asteptat, insa pana nu se schimba mentalitatea oamenilor poti sa faci multe insa fara de mare folos.
 • Filia, oamenii suntem noi toti care traim sau am trait in Moldova. Si ne este foarte caracteristic sa ne plingem pe totul ce ne inconjoara.  Cred ca Kotys a vrut sa spuna ca lista ceea cu lucruri negative se micsoreaza, adica este progres spre bine.

 • Poate ca lista cu lucrurile negative se micsoreaza, numai ca aceasta tine numai de Chisinau si unele orase mai mari. 
   Satele insa cu incetul se pustiesc, o gramada case parasite si ogoare lasate pirloaga. Lumea nu vede rostul sa mai traiasca la tara. Acesta e tristul adevar.
   Ce tine de mentalitatea la care m-am referit, pot da un sir mare de exemple, sunt si exceptii desigur, datoritalor se tine si societatea noastra.
   Cum am mai zis se fac multe insa lumea nu le pastreaza si  nu pretuieste.
 • eu cred  ca  vorba  "Moldoveanul e harnic"  nu mai e valabila  sau poate  nici nu a  fost  .   Satele  astea  pustiite   sunt pline  de  baruri  si  in  zi  de lucru  stau  la  circiuma   barbati  care  ar  putea  munci  - insa  ei se gramadesc  si asteapta  statul sai ajute  cu ceva  
 • se observa  un  fel  de  "perestroika period"  acum  insa  e  doar pe alocuri  si mai mult in stil moldovenesc   

  camere  video  instalate  in  mijlocul intersectiilor etc  
 • Filia, multi oameni din pacate nu au spirit de antreprenori si tot timpul asteapta ca cineva le va da ceva. Eu am vazut gospodarii profitabile, unde oamenii lucreaza cu placere, au salarii bune si isi vad viata la sat. Din pacate sunt foarte putine ...


   


  smilegr8, exact ... foarte rar se vede "harnicia" prin satele noastre ... gunoiul si mizeria de pe strazi apare nu pentru ca salariile-s mici ...

 • sint si eu venit acasa in moldova dupa o perioada mare fost dupa hotare,eu nu vad absolut scimbari de loc absolut,pietonii la zebra cum au fost calcati de soferi cu rutierele asa si a ramas,dar cu facutul drumurilor asta e smecherie care cunoaste situatia,cear daca se face ceva asta e o spalare de bani,cind o sa se scimbe toate institutiile noastre de la moldova oameni cu simti numai atunci o sa fie scimbari,dar la momentul da tot se fura si se vinde in stinga si dreapta de FILAT PLAHATNIUK LEANCA VORONIN USATII CHIRTOACA VORONIN LUPU,TOTI DE PRINS SI DE TRIMIS IN SIBIRIEA.
 • O! Voronin de 2 ori :)


  Mai adauga-l si pe Dodon si pe Mocanu si pe Chirtoaca si pe Ghimpu si pe Hadarca la lista.


  Tu crezi ca peste hotare nu tot e asa? :)


  Peste tot se spala banii si peste tot sunt hoti. Diferenta e ca hotii de peste hotare mai fac ceva si pentru popor.


  Mie imi este in cot cati bani s-au furat la constructia drumurilor din MD daca au facut drumul si eu nu-mi stric masina pe el.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page