salutari moldovenii !!!
 •  Am o intrebare urgenta daca ma poate cineva ajuta cu un raspuns,sunt din md dar am si pasaport romin,sunt in uk dar mi-a expirat pasaportu moldovenesc si trebuie sa plek in md in septembrie,daca plec asa cu pasaportu expirat ma pot inoarce inapoi?daca plec ku pasaportu doar romin dar celalat e expirat vor fi probleme?
 • cine te  intreaba  daca  e  expirat sau nu 

  prezinti  cel  roman  

  as  simple  as that 
 • intreb si eu findka am auzit ka nam sa pot sa es din md ku cel moldovenesc expirat kiar ka am romin.
 • Eu ultima data, sfirsitul lunii mai, am prezentat numai pasaportul roman, pe cel moldovenesc nici nu l-am scos din geanta. Nu cred ca au ei vreun drept sa nu te lase sa treci numai cu pasaportul roman, intrucit esti cetatean roman.
 • Mie la Aeroportul din Chisinau mi-au cerut ambele pasapoarte desi initial l-am prezentat doar pe cel romanesc. Se mai intimpla sa dai si peste oameni care vor sa-ti  vada toate actele ... oricum Adriana .. cu pasaport roman pleci din Moldova .. asa ca nu-ti fa griji ... Vacanta placuta pe plaiurile natale! 
 • Moldovenii care intenţionează să se deplaseze în Uniunea Europeană sau Spaţiul Schengen, cu paşapoarte moldoveneşti, sunt obligaţi să respecte noi reguli.

  Potrivit noilor cerinţe, paşaportul trebuie să fie valabil pentru o perioadă de cel puţin trei luni de la data preconizată plecării, de pe teritoriul statelor membre. În caz de urgenţă, această prevedere poate fi înlăturată.

  De asemenea, documentul de călătorie trebuie să fie eliberat în decursul ultimilor zece ani.

  Noile reguli au intrat în vigoare începând cu data de 19 iulie.

  Cerinţele au fost modificate în legătură cu schimbările efectuate de Parlamentul şi Consiliul European în Codul comunitar privind regimul de trecere a frontierelor, precum şi în Convenţia de punere în aplicare a Acordului Schengen.

 • crina tie  tia  cerut  ambele  pasapoarte  caci   in  cel  roman  nu   aveai  stampila  de intrare in republica moldova  -  motivul fiind  unul simplu  ai primit  pasaportul si   e  nou  .  

  Astfel -  Moldova Border Agency lol    -  trebuie  sa fie  siguri  ca  tu nu  esti  roman care  a  incalcat  termenul de sedere  in RM   - din  nou lol   ,  de aia  siti cere   pasaportul  MD 

  Iata acum cind pleci  in MD dute  cu cel  roman  si la intrare  iti pune  stampila  -  atunci la sigur  nuti cere  pasaportul MD la iesire 


 • Multumesc mult pentru informatie,inseamna ka pot pleka liber ku rominul )))

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page