reinnoirea pasaportului romanesc
 • salut la toti!
  desi forumul e pentru moldovenii din UK, mi-am permis sa deschid tema despre pasaport roman, stiind ca sint destui pe aici cu dubla cetatenie si poate mai are cineva nevoie de sfaturi si sugestii la aceasta tema.
  acum problema si intrebarea mea: ne-au expirat pasapoartele ro la toata familia si abea acuma in iunie sper sa avem pasapoartele in mina pentru a le putea reinnoi.
  cine a obtinut recent pasaportul biometric ro? cam cit dureaza programarea si perfectarea? auzisem ceva de o luna, desi la ei oficial e scris 90 zile.
  merci anticipat!
 • dida,

  reinnoirea pasaportului poate dura maxim pana la 90 zile, dar deobicei il primesti in 3-4 saptamani de la depunerea cererii la consulatul romanesc. costa 90 lire fiecare pasaport, platesti numai cash la consulat. nu se face la regim de urgente asta biometric, nici macar daca esti in tara. programarea depinde, nush daca acolo la voi este vreun consula, dar aici la londra timp de 2 saptamani poti sa faci programare.
 • dida , daca mergi cu actele la ei si fara programare te vor accepta . La noi a durat 6 zile lucratoare , surprinzator de putin dar nu dureaza mai mult de 3 saptamini
 • da nu stiti daca tre programare pentru transcrierea certificatului de nastere a copilului ? am crezut ca il voi transcri la bucuresti insa dupa smonul cela la ANC - nu mai accepta reprezentati prin procura - si respectiv rindurile au crescut strasnic . programarea se face pentru sf de iulie . Si probabil il voi transcri in Londra .

  Am inteles ca certificatul de nastere a copilor nascuti peste hotare se face doar la sec 1 buc sau la ambasada de origine
 • Recent am redobindit cet. romana, am facut transcrierea certificatului de nastere, acum as dori sa dau la pasaport roman. Aici in Marea Britanie sunt cu pas MD si viza pe 5 ani, as putea sa dau aici la ambasada la pasaport? cum recomandati cu viza de resedinta in Marea Britanie sau MD(daca e posibil)
 • Cineva a prelungit pasaportul romanesc cu domiciliu in R.Moldova in Marea Britanie (Londra)? 
  Am fost sigur ca e posibil dar pe saitul ambasadei Romaniei sunt numai doua variante - pentru cetateni romani cu domiciliul in Romania si in Marea Britanie.

 • Eu mi-am reinnoit pasaportul recent. Daca ai domiciliul in RM indicat in pasaport, cei de la ambasada cer dovada de rezidenta in U.K., pt a putea cere reinnoirea pasaportul la ei. Eu am avut registration certificate. Cind am depus actele m-au intrebat unde anume vreau sa imi fie indicat ca am resedinta in MD ca in pasaportul anterior sau UK.
  Apropo daca nu vreti sa va deplasati de doua ori la ambasada, o data pt depus si a doua oara pt ridicatul pasaportului, luati si un plic preplatit (special delivery) il dati impreuna cu actele si va vine pasaportul prin posta acasa.
 • Multumesc, Irina, Am citit atent cerintele la documente pe saitul ambasadei - trebuie sa aplic pentru registration certificate si eu. Ideia cu plicu e foarte buna!
 • Salut numele meu este Sergiu! Am o intrebare lui fratele meu are dosar penal deschis in republica moldova pentru huliganism! nu o sa va dau multe explicatii... dar va asigur ca nu a ucis pe nimeni si nu a fost acolo dar lau gasit pe vinovatul niste oameni cu bani ca stiti cum se deschid la noi dosarele... ! El are dubla cetatenie romana si moldoveneasca... este dat in cautare nationala adica doar in republica... si resedinta e in RM... nu se mai intoarce ca cere azil politit de la engleji... El mai poate sa isi prelungeasca pasaportul romanesc aici la londra daca este dat in cautare in moldova ? Mersi anticipat
 • Sergiu, din cate stiu eu, la reinnoirea pasaportului nu cer cazierul judiciar din Moldova, si chiar daca e dat in cautare nationala in Moldova, fiind cetatean Roman in UK, el are tot dreptul la apararea din partea statului Roman.

 • Salut tuturor!
  Va rog mult sa ma ajutati si pe mine.. In luna mai 2018 imi expira pasaportul romanesc si trebuie sa-l reinnoiesc. Sint din Rep. Moldova, cu dubla cetatenie. Locuiesc in Luton la moment, deci va trebui sa plec la Consulatul din Londra. Am intrat pe site si asa si nu m-am lamurit, ce acte iau cu mine? Sint necesare certificatele de nastere si de cetatenie romanesti? Am sunat la call centre si domnul de pe fir mi-a spus ca trebuie sa am dovada/drept de sedere in UK, enumerated citeva denumiri de acte, la care am zis ca nu am asa ceva. M-a intrebat daca am National insurance number si am raspuns ca-l am. Mi-a zis sa iau certificatul de nastere romanesc, National insurance nr., pasaportul romanesc care expira si dupa ce fac programare online, sa vin la Londra.
  Certificatele de nastere si de cetatenie mi-au fost rupte nu demult de fostul prieten si nu am avut timp sa le reinnoiesc, le-am lipit la loc.. datele au ramas clare si citet, dar mi-at fi rusine sa ma duc cu ele asa.. am fost sfatuita sa fac duplicat la certificatul de nastere. Pot sa-l fac la Londra?
  Va rog mult, daca stie cineva cum merge treaba cu reinnoirea pasaportului acum, sa ma luminati si pe mine.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns si rabdare!
 • În primul rând trebuie să vă programați online, nu știu cum funcționează acum, dar ceva timp în urmă programările se făceau nu mai repede de 3 luni. Când faceți programarea vă scriu și actele necesare.
  Trebuie neapărat cert de naștere și cetățenie. Despre dovadă de rezidență nu sunt sigura, posibil aveți scris în pașaport reședința Republica Moldova și astfel automat trebuie să-l faceți acolo. Dacă aveți reședința în UK ei pot face paşaportul și în Londra. ( dacă ei zic că merge nino, să luați și o dovadă extra cu d-stra de ex scrisoarea cu nino și un bill) ( dovadă de rezidență în UK de obicei sunt blue-yellow card, permanent residence card, visa in pașaport)
  În privința stării documentelor nu pot să zic nimic, căci nu am avut experienta. Dar în Ro am văzut la unii cert de naștere în stare foarte deplorabila și a mers așa. Eventual puteți scrie un email la consulat și să explicați problema, ei sigur s-au mai întâlnit cu astfel de cazuri.
  Apropo, să vă pregătiți moral, căci aceștia de la consulat nu pierd ocazia pentru a comenta.
 • Dovada de cetățenie
  Certificatul de naștere
  Certificatul de căsătorie (după caz)
  Buletin Md
  Pașaportul Ro
  Actele toate original
  Cu astea toate am fost in ziua programată la consulat
 • faci programarea online.daca vrei cu resedinta in uk atunci trebuie sa ai acte care certifica rezidenta. actele sunt cele enumerate mai sus de luvia80.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page