Despre noi ...
 • A vazut cineva speech-ul lui Viorel Pahomi pentru TEDx Chisinau?

  M-a amuzat foarte mult. Foarte adevarat spune despre mentalitatea noastra.

  Ridicati mina cei care nu au cite un Vova in ei :grin:

 • speach de nota 7/8

  A mai inflorit el moartea tatalui - pentru a avea ce zice pe scena . Personal nu vad VOVA in mine .

  Si daca cineva sustine ca acest vova predomina doar la noi - atunci se inseala .

  Uite ce se petrece la bisericile astea unde pleaca negrii. Am un amic din ghana - care pleaca la biserica impreuna cu alti prieteni de familie - exact ca VOVA

  astai un exemplu doar - ca VOVA nu traieste doar la noi

  ____________________

  Si fie tatal tau un p...r care a pisdito pe mata toata viata - el e tatal si punct. Nu te pune nimeni sa -l plingi insa nici nul injura .

  Poate mata boule la rabdat pe tato pentru tine - sa ajungi om , ca stim cu totii viata in sat . Insa asta a facut un pas pe scena si face haz de necaz .

  Speach de doi bani - honestly nu ma amuzat nimic .

  Om cu putina imaginatie , ceea ce a descris el e cunoscut de toti .

  Lipseste cei sapte ani - nici un respect fata parinti.
 • Intradevar e un pic exagerat cu povestirea despre tatal sau. Dar in general are dreptate.

  Vova este in mine, se intimpla sa fac lucruri care nu-mi sunt pe plac, dar "TREBU!".
 • In mine Vova nu este, de mica, bunica tot imi spunea: "uite mai fato ce o sa zica lumea?" shi eu avind 5 ani spune-am:"sa-mi bag picioarele in lumea asta:)))" De obicei in Moldova omul face cum face si alta lume, sau din fala, ca sa arate ca are ceva, unul ishi ea mashima, altul vrea mai "krutaea", asta e invidie, shi moldovanul e invidios din fire, foarte invidios, a trait toata viata din greu poate shi din cauza asta, dar vreau sa spun ca tineretul ar trebui sa lucreze asupra lui, sa-si curate limba taraneasca, sa-si schimbe purtarea, atunci cu incetul se va schimba si mentalitatea, dar el saracul vine de la tara shi se strica shi mai la orash din pacate, nu tinde la vre-o schimbare!:( Sa tinda mai intii spre cunoshtinde shi apoi spre material, adica sa fie totushi pe primul plan autodezvoltarea, atunci te va stima lumea, dar la noi atsa nu e stimat, nu e pretuit cu parere de rau, IACA UN BMW daaaa!:)))

  Cu mortul, e adevarat, am fost la morturi, de mica pana la cred 6 ani, de atunci am fost cred ca dupa 20 la 2 morturi, am spus ca nu mai merg si gata, ce fel de ruda nu mi-ar fi, asta e alegerea mea, de ce trebuie sa fiu impusa de cineva!!! Cred ca mai des duc dorul de bunei, chear daca nu am fost la mort, decat cei care plangeau shi face-au teatru, nu spun sant oameni sinceri care pling, dar majoritatea e teatru necivilizat, cu pomene shi restul, Doamne Fereshte sa nu dai pomene la toate babele, ca e vai de capul tau, dar la praznic, nimeni nu se scoala in mod civilizat sa spue 2 cuvinde despre cum a fost omul, stau toti "infulica shi beau"! Asta e realitatea chear daca a spus-o intr-un mod ca urit, parerea mea!

  PS: Trebuie sa fim liberi in alegere, sa facem ceea ce simtim ca trebuie sa facem! Sa lasam mentalitatea sclavului, sa ne autoeducam, daca nu ne place cum ne-au educat bunicii, parintii, sa luam ceea ce e mai bun de la ei, numai atunci ne vom mindri ca sintem moldoveni, ca ne gindim bine inainte ca sa facem ceva!!!
 • smilegr8, tu ai luat-o prea direct si nu ai inteles nica din celea spuse de Viorel. Nu uita ca el e artist si ceea ce a povestit e o metafora. Defapt nu a povestit despre biserica sau religie sau inmormintare, dar a povestit despre modul de a gindi. Despre ceea ca deseori facem ceea ce nu vrem si facem asta pentru ca asa fac altii sau pentru ca asa trebuie, sau pentru ca "ce o sa zica lumea". Si a mai povestit ca majoritatea sintem ipocriti. Zicem una, facem alta.

  Eu cred ca e foarte adevarat ceea ce a spus. Chiar si aici pe forum se vede asta. Repede iti sar in cap daca le spui verde in fata si gasesc 1001 motive de ce nu e bine sa-i judeci pe altii sau de ce au adus copiii sa traiasca in conditii mult mai rele decit celea pe care le aveau in Moldova. Vin incoace deoarece le place cum e aici, dar isi tirie dupa ei "cultura" moldoveneasca de a lucra la negru si a primi salarii la plic, nu a plati impozite, minti statul, smecheri cu carnetul de conducere, asigurarile, etc.
  Sau alta categorie, nu au reusit sa vina incoace, cum incep sa-i faca pe englezi prosti, lenosi, puturosi, dar inapoi nu pleaca.
 • probabil tu esti amic cu viorel daca il vezi un asa mare artist , eu am spus parerea asa cum am crezut , referitor la parinti .

  Si daca sustii ca eu am inteles 'NICA' - atunci iti mai spun inca odata ca acest vova este in orice tara daca te uiti atent.


  Referitor la ce ai scris in aliniatul de mai jos - nu vad nici o legatoura - miroase un fel de VOVA de la tine - majoritatea au venit aici , cu naravuri si cultura proasta , ca nu respecta legile , aisg permisuri , ca ii numesc pe englezi lenosi .. etc

  esti sigur ca e adevarat ? sau de la tine din oficiu se vede astfel .


  Faptul ca lumea vorbeste despre avantaje si desavantajele de aici - nu inseamna ca ii batjocorim pe englezi . Toate neajunsurile in comparatie cu plusurile sunt in raport de 15% la 85%
 • tot timpul ma gindeam ca daca as avea timp si posibilitate mas intilni co toti cei de pe forum - insa niciintrun caz cu tine (faptul ca nici tu nu vrei sa ma vezi nu spune nimic) .

  Doar din motivul ca te uiti la majoritatea ca un mare pisdos - mai bine zis un mare VOVA - cu naravul moldovenesc adus din moldova

  Daca nui adevarat dovedeste contrariu .

  De la tine nu am auzit odata o vorba pe picior de egalitate - toti sunt fara studii (sau cu studii da cu diploma cumarata - asa cum ai zis tu?! odata ) doar tu unul esti samii umnii . Doar tu conosti legile si le respecti - in rest noi traim asa cu bani din plic si cu asigurare si permis levii .

  Clar cu vova tau

  Nu degeaba pe cei din IT - companiille de asigurari ii taxeaza mai mult :devil: nu prea cunosc viata in afara oficiului
 • Da nu vad nimica rau in ceea ca poate fi cite un Vova in fiecare :)

  Viata nu poate fi traita fara compromise.
 • uneori vova e o necesitate pentru a te incadra in societate - sau mai bine zis sa nu fii cioara alba .

  Personal eu nu sarbatoresc Halloween ca e ceva necrestinesc - insa cind suna copii la usa in seara de halloween eu le deschid usa si le dau bomboane :)

  Findca asa fac toti - de ce sa nu fac si eu - asta e traditiea (vova)
 • Posted By: smilegr8
  [p]probabil tu esti amic cu viorel daca il vezi un asa mare artist[/p]


  Nu am spus ca e mare artist. Doar artist.
  In afara de asta, dece vorbesti cu asa dispret despre artisti? Te consideri mai presus decit ei?  Posted By: smilegr8
  [p]Si daca sustii ca eu am inteles ‚NICA‘ - atunci iti mai spun inca odata ca acest vova este in orice tara daca te uiti atent.[/p]  Da eu nu comparam tarile, daca citesti mai atent, eu in general despre oameni vorbeam. Numai in tine Vova nu este ... te consideri mai presus decit toti!


  Posted By: smilegr8
  [p]Referitor la ce ai scris in aliniatul de mai jos - nu vad nici o legatoura - miroase un fel de VOVA de la tine - majoritatea au venit aici , cu naravuri si cultura proasta , ca nu respecta legile , aisg permisuri , ca ii numesc pe englezi lenosi .. etc[/p]


  Eu doar am scris ca multi vor sa fuga de nevoile din Moldova, dar nu reusesc sa o faca, deoarece aduc nevoile cu ei. Nevoia nu e in Moldova, nevoia e in cap. Anume despre asta si se vorbeste in clip. Despre nevoile din cap, de care nu ne putem lasa. Deci e directa legatura.


  Posted By: smilegr8
  [p]tot timpul ma gindeam ca daca as avea timp si posibilitate mas intilni co toti cei de pe forum - insa niciintrun caz cu tine (faptul ca nici tu nu vrei sa ma vezi nu spune nimic) .[/p]


  Te consideri mai presus decit minte ... Bocesc si-mi pun tarna in cap :crying:

  Posted By: smilegr8
  [p]Doar din motivul ca te uiti la majoritatea ca un mare pisdos - mai bine zis un mare VOVA - cu naravul moldovenesc adus din moldova[/p]


  Fix cum o faci si ti de altfel :smile: Vezi mai sus niste exemple.


  Posted By: smilegr8
  [p]De la tine nu am auzit odata o vorba pe picior de egalitate - toti sunt fara studii (sau cu studii da cu diploma cumarata - asa cum ai zis tu?! odata ) doar tu unul esti samii umnii. Doar tu conosti legile si le respecti - in rest noi traim asa cu bani din plic si cu asigurare si permis levii .[/p]


  Nu tin minte sa ma anin de diplomele celor care-s aici. Chiar tin minte ca am raspuns cuiva cum se echivaleaza diploma in UK.
  Imi dai cumva linkul unde spuneam ca si-au cumparat diplomele? Vreau sa-mi aduc aminte despre ce vorbeam.


  Posted By: smilegr8
  [p]Clar cu vova tau[/p][p]Nu degeaba pe cei din IT - companiille de asigurari ii taxeaza mai mult:devil:nu prea cunosc viata in afara oficiului[/p]


  Iara te consideri mai presus!
 • Vovilor nu va certati!:))))))))))))))
 • Vad ca nu mai participa nimeni la discutie, vedeti asta e o mai mare problema decat smilegr8 vs CyberMonk!!!:(
 • daca nu se discuta despre acte, chirie, cetatenie romana, nu le mai este interesant nimanui!:(
  Fara cultura traieshte lumea, fara acte nu!:)))
 • CyberMonk - nu ma tin defel mai sus decit altii - cu atit mai mult decit tine :)

  I am down to earth - everyone knows that i am a cleaner lol

  si referitor la denumirea topicului - credeam ca DESPRE NOI - you meant DESPRE MOLDOVENI

  insa daca spui ca se vorbeste in topic de NOI oamenii la general atunci sunt de acord - ca toti au un vova mai mare sau mai mic in ei

  si daca avem toti de ce sa ne aratam cu degetul :) hai sa tacem :heart:
 • cit priveste artistul de mai sus - succese lui - eu ce cred despre ei asta spun . Daca ii dau un feedback negativ nu inseamna ca sunt mai mare artist ca el

  Iubesc sa privesc orice cei interesant pe scena - insa la noi in Moldova numarul artistilor buni e micut cu parere de rau .

  Iata acum citeva luni vazusem alti artisti dea nostri care faceau ceva asemanator cu COMEDY CLUB la rusi / ukraineni


  insa cinstit foarte boring si chiar prostesc - aveau niste subiecte de doi bani . Eu sunt patriot si tin la tot ce-i moldovenesc - insa daca unora nu li se primeste sa fie buni pe scena - nui problema mea - eu sunt spectator/consumator - that's it
 • Salut...Hai sa-i dau si eu un feedback artistului din link...Mie personal mi-a placut...Tot ce spune are sens si il pot intelege perfect la ce se refera...Pe de o parte...Pe de alta parte (un mic Vova al meu) eu am crescut cu un respect desavarsit pentru ce in varsta, si eu nu mi-as fi permis niciodata sa vb despre parinti in modul in care a vb el ...desi inteleg ca poate are dreptate, ca poate ala era un betiv care si-a batut nevasta si copii toata viata si nu i-a oferit nici un motiv pentru ce sa-l respecte...Inteleg relatia asta de gheata cu taica-su, ii inteleg motivele...Si totusi tot nu as fi putut sa abordez astfel problema (cum am mai zis, Vova al meu)...Dar imi place ca sunt altii care au curaj...
 • Apropo de Stand Up Comedy...Am vazut si eu niste variante moldovenesti...Nu stiu, posibil ca nu le-am vazut pe cele reusite, cine stie....Dar alea pe care le-am vazut sunt chiar penibile...Boring si prostesc e putin spus...Si in Romania sunt cativa artisti care fac Stand Up Comedy...Nici aici nu sunt cine stie ce...dar e unu care imi place mie tare...Are un limbaj necenzurat (dar eu am devenit imuna la limbajul asta dupa cativa ani de camin)...Deci cei care au pretentia la un limbaj literar si cenzurat, rog sa nu se uite la linkurile de mai jos...Ceilalti, enjoy... • nebo i zemplea :)
 • Mersi mult de link-uri, chiar are ceva asta. N-am mai ras de mult asa.
 • Chiar e bun....mi-a placut mult!!!:grin: mersi Taniusha!
 • Vezi CiberMonc - ceea cei bun se 'consuma' fara sa fie bagat pe git lol poti sa sustii tu ca viorel e supper si umbla cu tarna in cap - insa el a exagerat putin la unele subiecte.

  Stii cum zice Mammy Pig lui George (probabil ca nu stii caci nu ai copii) insa Mammy Pig ii zice you can be naughty sometimes as long as you know when to stop :)

  ceea ce actorasul de mai sus a trecut cu vederea
 • Ma bucur ca va placut...si eu l-am descoperit recent...Si am ras cat pentru o saptama inainte...Acum il "vanez" pe youtube...Poate mai apare ceva nou cu el...
 • salut la toti! imi pare rau ca nam participat de la inceputul discutiei, despre prezentarea lui Viorel, dar chiar am fost mai ocupata si nam mai deschis forumul de citeva zile.
  acuma sa va spun parerea mea despre speech-ul vecinului meu, ca Viorel mia fost vecin in sat si il cunosc de mic si pe parintii lui la fel. V e un baiat tare de treaba, e destept si talentat. a fost rugat sa mearga la universitatea de regie din Moscova si acuma este vinat pentru talentul sau si face treaba buna peste tot..(Austria, Germania,.), nemaivorbind de spectacolele de la Chisinau, la teatrul 'Spalatorie', la care V.este si co-fondator si director, nus mai ce...(poate ati auzit de spectacolul 'Fuck you Europe's.a.)
  cind critici ceva trebuie sa iei in consideratie pentru cine si pentru ce a fost tinut speech-ul, eu asa cred. la TEDx youth au fost alesi doar unii tineri mai talentati din tara si respectiv, V.fiind actor bun trebuia sa prezinte ceva deosebit, sa impresioneze cumva publicul de acolo si el a ales ceva real, din experientele lui, ca sa nu vorbeasca despre altcineva sau altceva. a folosit vocabular mai 'tineresc', ca si aici, si peste tot in lume, mai scapa lumea cite un cuvint necenzurat si asta nu e crima. si apoi el a zis baiatul, pe la inceput, ca nu zice ca nu si-a iubit tatal, dar putea sasi plinga amarul si in sine, nu sa strige si sa urle, de dragul lumii. si aici fiecare are dreptul sa faca cum vrea, nu cum trebuie. poate el e asa, mai rece, mai curajos,...iar mama lui il sustine in toate si il apara peste tot, chiar si la youtube, in comment-uri, daca ati citit. ea nu sa suparat pe el, ba dimpotriva, la inteles si il ajuta in continuare.
  asa ca noi putem sa ne dam doar cu parerea, dar sa facem cum am fost educati, cum ne place, sau cum vrea lumea, daca ne place asa. si pe 'Vova' daca vrem il gazduim, daca nu il alungam, e alegerea noastra. da daca 'asa trebu' apoi.nu mai stiu nici eu.:grin::devil:
 • Nu ma duciam la inmormintari anume din cauza mentionata in clip.Nici la bunika ,Dumnezeu s-o erte,la inmormintare nu m-am dus.Si o iubiam foarte mult.Pina acum parca ma simt vinovata.Cu toate acestia,sunt de pareria ca nu toate temele sunt pentru scoateria in publik si shou.Tine de moralitate,etika.Lumia incepe sa piarda intelegeria-ce e bine si ce e rau.Biblia spune in cele zece porunci-cinsteste pe mama si pe tatal tau.Sunt teme "tabu" pentru shou.Si una din ele e tema mortii.
 • Posted By: dida
  [p]salut la toti! imi pare rau ca nam participat de la inceputul discutiei, despre prezentarea lui Viorel, dar chiar am fost mai ocupata si nam mai deschis forumul de citeva zile.
  acuma sa va spun parerea mea despre speech-ul vecinului meu, ca Viorel mia fost vecin in sat si il cunosc de mic si pe parintii lui la fel. V e un baiat tare de treaba, e destept si talentat. a fost rugat sa mearga la universitatea de regie din Moscova si acuma este vinat pentru talentul sau si face treaba buna peste tot..(Austria, Germania,.), nemaivorbind de spectacolele de la Chisinau, la teatrul ‚Spalatorie‘, la care V.este si co-fondator si director, nus mai ce…(poate ati auzit de spectacolul ‚Fuck you Europe‘s.a.)
  cind critici ceva trebuie sa iei in consideratie pentru cine si pentru ce a fost tinut speech-ul, eu asa cred. la TEDx youth au fost alesi doar unii tineri mai talentati din tara si respectiv, V.fiind actor bun trebuia sa prezinte ceva deosebit, sa impresioneze cumva publicul de acolo si el a ales ceva real, din experientele lui, ca sa nu vorbeasca despre altcineva sau altceva. a folosit vocabular mai ‚tineresc‘, ca si aici, si peste tot in lume, mai scapa lumea cite un cuvint necenzurat si asta nu e crima. si apoi el a zis baiatul, pe la inceput, ca nu zice ca nu si-a iubit tatal, dar putea sasi plinga amarul si in sine, nu sa strige si sa urle, de dragul lumii. si aici fiecare are dreptul sa faca cum vrea, nu cum trebuie. poate el e asa, mai rece, mai curajos,…iar mama lui il sustine in toate si il apara peste tot, chiar si la youtube, in comment-uri, daca ati citit. ea nu sa suparat pe el, ba dimpotriva, la inteles si il ajuta in continuare.
  asa ca noi putem sa ne dam doar cu parerea, dar sa facem cum am fost educati, cum ne place, sau cum vrea lumea, daca ne place asa. si pe ‚Vova‘ daca vrem il gazduim, daca nu il alungam, e alegerea noastra. da daca ‚asa trebu‘ apoi.nu mai stiu nici eu.:grin::devil:[/p]


  am gasit citata asta si mi-a parut relevanta. :wink:

  There is no great genius without a mixture of madness. :sunglasses:
  -Aristotle-
 • Posted By: aquarelle
  [p]daca nu se discuta despre acte, chirie, cetatenie romana, nu le mai este interesant nimanui!:(
  Fara cultura traieshte lumea, fara acte nu!:)))[/p]


  Da!!! Cultura e pentru snobi! :grin:

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page