Moldoveni in Edinburgh???
 • Santem aici de 7 ani, dar nu cunoastem nici un moldovan. Poate este cineva si noi nu stim????:smile:
 • Posted By: Liliana
  [p]Santem aici de 7 ani, dar nu cunoastem nici un moldovan. Poate este cineva si noi nu stim????:smile:[/p]

  noi sintem de 1 an in Glasgow si cind am venit aici, tot credeam ca numai noi sintem, dar scriind aici, am gasit moldovenii de pe aici. nus multi, dar sint. da de la Glasgow la Edinburgh nu e prea mult.:wink: ne putem intilni la o cafea, cumva. who knows??
  sinteti familie? munciti? cum e la Edinburgh? am fost doar o data acolo, in vizita, la castel si prin centru, da era un vint cumplit. am zis ca daca e asa mereu acolo, numi mai place :smile:.
 • vorbeam in autobus cu un mosneag azi - si nustiu cum a facut el o paranteze referitor la Scotia - si zice - 'cum draku pot ei trai cu asa clima acolo posomorita si iarna cu ninsori'

  apropo aveti zapada ?
 • probabil aveti motiv bun sa umblati toti cu 4x4 :sunglasses:
 • Posted By: smilegr8
  [p]vorbeam in autobus cu un mosneag azi - si nustiu cum a facut el o paranteze referitor la Scotia - si zice - ‚cum draku pot ei trai cu asa clima acolo posomorita si iarna cu ninsori‘[/p][p]apropo aveti zapada?[/p]

  daa, clima aici e cea mai 'mishto'.:grin: intrati si vedeti! mai ales ieri si azi, e super!:devil:
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-16392381 (asta e proof ;) nici 4X4 nu ajuta.:gasp:
 • my god

  in surrey si hampshire e cel mai linistit :)
 • Posted By: dida
  [quote]
  Posted By: Liliana
  [p]Santem aici de 7 ani, dar nu cunoastem nici un moldovan. Poate este cineva si noi nu stim????:smile:[/p]
  [p]noi sintem de 1 an in Glasgow si cind am venit aici, tot credeam ca numai noi sintem, dar scriind aici, am gasit moldovenii de pe aici. nus multi, dar sint. da de la Glasgow la Edinburgh nu e prea mult.:wink:ne putem intilni la o cafea, cumva. who knows??
  sinteti familie? munciti? cum e la Edinburgh? am fost doar o data acolo, in vizita, la castel si prin centru, da era un vint cumplit. am zis ca daca e asa mereu acolo, numi mai place:smile:.[/p][/quote]

  Noi la Glasgow am fost de multe ori. Adica de intilnit la o cafea nici o problema. La Edinburgh timpul e aproape ca la Glasgow, numai ca acolo cred ca ploua si mai mult. Edinburghul e frumos cultural, istoric si oamenii sant ok, dar timpul cred ca strica tot farmecul.
  Aici din pacate nu am intilnit pe nimeni din Moldova. Noi santem o familie, avem un baietel si muncim ambii. Voi?
 • Apropo, daca totul reusesc, planific sa venim cu copilul de 14ani in Edinburgh vara aceasta...
 • cine mai sunteti in Glasgow haideti la o cafea!:smile:
 • ma bucur Damiane...ca-tsi place Scozzia...oamenii sint mai caldurosi si saritori la nevoie dupa cum spui si tu.si dupa cum afirma cei care au pribejit porin Londra....ceva timp...o cafelutsa nu strica.caci mergind in lung si-n lat ,Scozzia intradevar ii frumoasa si merita s-o vezi si nu numai...,who knows...poate slobozi si radacini aici....venitsi incoace mai moldoveni....caci unde-s multsi puterea creste....la o cafea nici o problema,ii posibil si la un paharel de vorbe la un restaurant chinezesk....wellcome in Scotland !
 • La Medow Lane.linga park in Edinburg.este o biserica greaca,orthodoxa si mergeam des incolo pina rominii ,fratsiorii nostri au inceput a sosi.dar acum .cind sintem ocupatsi mai raar ,caci de 10 -11 ani am tot vizitat si vizitat Scotzia,dar cind esti ocupat cu lukru,apoi ii necesar sa-tsi faci rost si de ceva timp pentru vizite ,musafirii.si sa si mai ai la cine veni,caci ca moldovanu primitor,care alearga la fugutsa cu vre-o 50 lire si repejor drageste si intinde o masa mai rar gasesti....Peste hotar omul si banul se schimba....sau banul il schimba mai mult..
 • D-le Smilegr8,mare diferentsa in precipitatsii meteo intre Londra sau midland nu exista,si nu am intilnit in ultimii 11 ani,locuind ceva timp in londra..asa ca cei de te citeaza se vor speria cu totul.....ei deasemeni urmaresc noutatsile meteo....
  las-o pe liliana,caci pe parcursul a citorva ani si-a facut o impresie buna despre ploi ,soare,vint si zapada.aicui in UK
 • Si noi la fel .dam din coate sa platim biluri si taxe si sa ne bucuram de tot ce ne ofera ospitalitatea acestui oras scotsian....da la fel sintem cu familia,si avem 3 copilasi...
 • Buna Ziua. Suntem 2 baieti in Scotia, mai precis in Flakirk. Avem nevoie urgent de un loc de munca... Daca cineva ne poate ajuta, vom fi foarte recunoscatori. Ne puteti contacta la numerele: 07591561700 sau 07938394175. Va multumesc.
 • multumesc ,deja am plekat din tara asta plina de zombie ,numai natura mia plakut ,numai fantome nam vazut si gata ,,anglia the best :):smile::smile:
 • cu ce e mai buna anglia decit scotia alexgti ???
 • e adevarat ca joburile sunt mai prost platite si e mai dificil sa gasesti ? vorbesc de muritorii de rind fara o scoala buna .

  eu nu cred sa fie chiar o asa mare diferenta .

  Insa am observat ca locuintele sunt cu mult mai ieftine in scotia . La sud un double bedroom costa cam 200 k - in scotia e mult mai ieftin

  eu as face o relocatie - mai departe de londra
 • nivelul de cultura e altul in anglia ,in scotia e multa murdarie si oamenii sunt stranii,,
 • nu cred cai mai multa murdarie decit in Hounslow :D
 • ei, alexgti, e suparat rau pe Scotia vadca... face pacate.:devil:
  nu mai este Scotia asta asa de urita si neagra :sunglasses:, (poate ochelarii prin care priveste is cam tonati?)
  e tare fine aici, aproape ca 'acasa' :grin: nu e greu sa te deprinzi, dupa Moldova noastra draga si e ok. nu mai este nici in restul UK-lui 'raiul pe pamant':tongue:
 • Spuneti-mi va rog, daca vin doar cu pasaportul roman in UK, voi trece liber sau la vama ma vor intreba care e scopul vizitei mele? Pot spune ca vin sa lucrez sau ma vor intoarce inapoi? MERSI anticipat.
 • nu le spune ca vii sa lucrezi - doar vino si gata

  nu te intreaba de obicei la ce vii - ai dretul si vii - atit

  daca te intreaba - zii ca te duci sa vizitezi / Londra prieteni.

  ar fi bine sa ai niste bani sa nu zica ca vii in vizita da nu ai nici un ban . sau zile ca te intilneste vrun amic daca ceva se leaga ca nu ai bani .

  Dar stai fara griji - mai bine gindestete ce ai sa faci aici
 • Mersi beaucoup smilegr8, itsi sunt datoare :) (cu un snickers dak vrei ) :)
 • Cum spune si smilegr8, vino si gata.
  'daca te intreaba - zii ca te duci sa vizitezi / Londra prieteni.' - in cazul asta poate sa te intrebe daca ai bani deajuns ca sa te intretii in UK, asa ca mai bine mergi pe varianta rude, prieteni.
  De obicei insa nu te intreaba nimeni nimic.
  Succes la drum!!!
 • misanea1201 mersi de asemenea, pupici. Oh, just one last question. Deci, vreau sa vin ca au-pair, mi-am gasit familie, insa acest accesion card (purple card) totushi nu intseleg, trebuie sa il am la granita sau se poate sa imi fac acest document kiar shi dupa ce am ajuns in UK? thanks everyone!

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page