Transportul prin Londra
 • As dori sa discutam mai mult despre transportul in Londra: care si cum calatoreste si cum credeti ca este mai convenabil? In mediu, cam cat cheltuiti pe luna pe transportul in comun (daca il folositi)? ce linii de metrou folositi si cam care sunt preturile orientativ. A fost cineva nevoit sa isi schimbe locul de trai fiindca transportul spre munca il costa prea mult? Thx
 • preturile depind si de zona unde stai dar in general metroul este cel mai convenabil daca lucrezi mai departe de casa . Tarifele le ai mai jos

  http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx
 • olegb, daca ai treaba prin zona 1, minim o sa dai 106 lire pentru abonament. Daca traiesti(ca mine) in zona 6 - dai aproape £200 pe abonament. O diferenta de 100 de lire nu ma-ar face sa ma mut.

  Dar sunt situatii diferite. De exemplu cei care au copii mai des se muta din cauza scolilor mai bune in alte regiuni. Am cunoscuti care-s mai tine si nu au copii, si ei s-au mutat mai spre centru, ca ei sa-i fie aproape de shopping, dar lui mai aproape de stadionul Arsenal :)
  Am si un coleg caruia tare-i place sa doarma, deci si-a gasit loc de trai la 10 minute pe jos de la oficiu :)
 • si unde se iau abonamentele? chiar in statiile de metrou? si abonamentul lunar incepe din ziua in care il iei - timp de o luna, sau de pe data de 1 a lunii?
 • din statiile de metrou , abonamentul poate incepe cu ce data vrei tu , daca incepe din 15 in 15 luna viitoare se termina
 • intuesc ca vorbiti de oyster ?! care poate fi cumparat (free) la majoritatea News Agent shop - si incarcat pentru ce zona vrei si pe cite zile /saptamini vrei


  Pentru cei care au timp si nu prea bani pot calatori cu busul - carei mult mai ieftin decit metroul

  daca mai platesti si niste cursuri la o scoala (ieftine) poti benificia de reducere 30% la transport

  treb doar sa completezi forma care o poti obtine de la scoala chiar , si in cca 10 zile iti vine oyster studentesc cu fotografie
 • eu stau in zona 5,muncesc in zona 1...calatoresc cu bus-ul every single day...recunosc la inceput mi-a fost ffffooooooaaaarte greu...exagerat de greu,dar m-am obisnuit.cheltui doar £18.7 per sapt.in medie fac 1.5h,uneori mai mult,depinde de trafic dar dak muncesti de dim. e ok,nu ai treaba.
  metroul e super desi in ultima per. se plinge multa lume de el,delay la fiece pas,colega mea sta in zona cu mine,intimplator odata dupa munk ea a ales metroul,eu bus-ul. aproape de casa o vad k se urca in bus,enervata imi zicea k mai bine se **** decit mergea cu metroul,mai multi nervi...bine k asta e doar un caz de exceptie,dar oricum l-am memorat.
  oricum ar fi,metroul ramine cea mai buna optiune pt cei care sunt in criza de timp si au cite 2 job-uri.
 • locuiesc in zona 2, muncesc in 1 si cred ca fara metrou as fi pierduta, pentru ca am la dispozitie doar o ora ca sa ajung de la un job la altul(avind 2 joburi). e adevarat ce a scris mavi, de multe ori iti vin nervii, dar nu am de ales cind nu sunt alte optiuni. ieri am facut cu bus-ul pe la amiaza 2 statii in 30 min pe la Old Street.
 • Locuiesc in zona 5 si lucrez in zona 2. Platesc vreo 100 si ceva pe luna - nu e abonament ci pay as you go. Mai demult lucram in 6 si traiam in 4 dar mergeam prin centru si plateam vreo 200 pe luna. Dar incepusem sa merg cu motocicleta si ma costa pana la £30 pe luna plus in loc de 2 ore facem 50 mins. Este o optiune destul de buna, daca aveti ruta nu pe cele mai aglomerate strazi.
  Pentru cei care se plang de delays, intriati pe http://www.mytubewaslate.com/ inregistrati osyterul si apoi e foarte usor sa faceti claim pentru delays cand e mai mult de 15 mins. Eu deja cand exista delays nu tare mari chiar ma bucur, ca stiu ca voi merge gratis :grin: Neaparat intrati pe site!
 • abacus, merci pentru link, nu am stiut de el :)

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page