SCHIMBARE PERMISULUI DE CONDUCERE DIN MOL IN ROM?
 • Cine cunoaste cat dureaza ce acte trebue si cat costa sati schimbi permisul mol in rom?
 • si eu sunt curioasa ca trebuie si eu sa il schimb pe al meu
 • Stiu doar ca il poti schimba daca ai viza de resedinta in Ro si ai buletin de identitate, dar care-i procedura nu stiu.
 • il schimbi foarte usor dak ai rezidenta acolo ,in 1 luna e si venit plasticu la usa,completezi formularul care il ridici de la orice scoala de soferie de acolo,mergi la toate cabinetele care sunt inscrise acolo,dupa la medicu de fam unde esti u inregistrat,el inmcheie toata procedura,dupa faci dosarul si mergi la POLITIA RUTIERA DIN SECTORUL TAU.achiti la banca contravaloarea plasticului,eu am dat cam 80 ron acu 2 luni,tot acolo o sa gasesti si declaratie care trebe completata pe loc,copii dupa tot(pasaport,viza,carte de rezident,buletin,certif de cas,permisul moldovenesc)toate astea anexate la dosar,plus dovada de achitare a taxei de mai sus,mergi la ei ,te pozeaza si cu asta basta,astepti maxim 1luna si permisu e gata.bafta,sper k am fost de folos.;)
 • Uneori dureaza mai mult de o luna. Poate doua, or si mai mult :frown:
 • ee zic 2 luni dar cam 1luna si jum dar marog depinde de cazz.dar am rezolvatoo acum trebue sal fac GB:kiss::kiss::kiss::kiss:
 • daca vreti din md sal schimbati in ro apoi in eng sa stiti cai imposibil
 • Posted By: baseac
  [p]daca vreti din md sal schimbati in ro apoi in eng sa stiti cai imposibil[/p]


  De ce e imposibil? Si ce e imposibil din md in ro or din ro in en?
 • din MD in RO se poate numa in Romania , si dupa , cel RO in GB , se poate aici in UK
 • Posted By: valicodreanu
  [p]din MD in RO se poate numa in Romania , si dupa , cel RO in GB , se poate aici in UK[/p]


  Prin lege, nu ai dreptul sa-ti schimbi permisul unei tari EU in permis UK daca l-ai obtinut pe cel din EU in schimbul unui non-EU. Mai mult ca atit, cu cel EU obtinut in urma schimbului, ai dreptul sa conduci in UK doar un an.
 • Posted By: baseac
  [p]daca vreti din md sal schimbati in ro apoi in eng sa stiti cai imposibil[/p]

  de ce zici ca nu se poate daca nu esti sigur?
  eu am skimbat un an in urma
 • Posted By: Mask
  [quote]
  Posted By: valicodreanu
  [p]din MD in RO se poate numa in Romania , si dupa , cel RO in GB , se poate aici in UK[/p]
  [p]Prin lege, nu ai dreptul sa-ti schimbi permisul unei tari EU in permis UK daca l-ai obtinut pe cel din EU in schimbul unui non-EU. Mai mult ca atit, cu cel EU obtinut in urma schimbului, ai dreptul sa conduci in UK doar un an.[/p][/quote]
  pot sa vad si eu legea pe care te bazezi ,ca zici ca legea nu permite?
 • inainte de a obtine UK License - treci vro comisie medicala stricta presupun ?! sunt sanse de evitat acest lucru - stie cineva ? probabil ca nu as trece controlul - ca am vederea f rea ...

  Unde se fac procedurile astea ?
 • in MD am cumparat testul de la policlinica
 • Nu treci nici o comisie medicala. Trebuie doar sa demonstrezi ca ai vederea aceptata pentru ei. Pentru aceasta te pun sa citesti numerle de inmatriculare la o masina ce se afla la 20 metri (or 20.5 metri daca are numere de inmatriculare de stil vechi).
  Dar in afara de asta cand aplici pentru carnet completezi un formular unde indici ce probleme ai.
  Spui ca ai vedere rea, de ce nu porti ochelari?
 • Posted By: Mask
  [quote]
  Posted By: valicodreanu
  [p]din MD in RO se poate numa in Romania , si dupa , cel RO in GB , se poate aici in UK[/p]
  [p]Prin lege, nu ai dreptul sa-ti schimbi permisul unei tari EU in permis UK daca l-ai obtinut pe cel din EU in schimbul unui non-EU. Mai mult ca atit, cu cel EU obtinut in urma schimbului, ai dreptul sa conduci in UK doar un an.[/p][/quote]

  Mask, ai vreun link unde este asa info? DVLA spune ca poti conduce cu carnet EEA pana la 70 ani, or pana la 3 ani de cand devii rezident. Dar daca ai schimbat permisul din unul non EEA in EEA (din md in ro, de exemplu) atunci poti conduce pana la un an. Dupa aceasta trebuie sa-l schimbi. Adica ei nu spun de nici o restrictie la schimbarea carnetului din non EEA in EEA.

  De pe: http://bit.ly/e3QMLZ
  * you can drive in Great Britain (GB) on your full, valid driving licence from an EC/EEA country, until you are 70, or for three years after becoming a resident, whichever is the longer period
  * if your driving licence has been previously exchanged from a non-EC/EEA country you can drive for up to 12 months from the time you first became resident. You will need to stop driving at the end of the 12 months. You may be able to exchange your licence for a British one
 • oameni buni , nu imi sariti in cap ca nu am facut nimik rau , am spus ceea ce stiu . Toti romanii care vin aici , trimit permisul romanesc la dvla si il schimba cu cel britanic , achitind la posta o taxa de 25 sau 50 de lire , nici nu mai stiu si ei in 10 working days iti trimit permisul britanic . Nu am auzit sa fie ilegal , atita timp cit " e la moda " sa ai permis britanic .
  De la moldoveni ce stiu , este ca intii il schimba pe cel MD in Romanesc , cei care au cetatenie si cu cel romanesc vin aici si il schimba iar pe cel romanesc in cel Britanic . Eu doar spun din ceea ce stiu ca fac altii , nu sariti iar pe mine .
 • MD -> RO => RO -> UK - 100% posibil, n-au cum britanicii sa verifice cum ti-ai facut permisul romanesc s.a.m.d, in cazul dat ca este legal sau nu chiar nu mai conteaza!
 • Posted By: abacus
  [p]Nu treci nici o comisie medicala. Trebuie doar sa demonstrezi ca ai vederea aceptata pentru ei. Pentru aceasta te pun sa citesti numerle de inmatriculare la o masina ce se afla la 20 metri (or 20.5 metri daca are numere de inmatriculare de stil vechi).
  Dar in afara de asta cand aplici pentru carnet completezi un formular unde indici ce probleme ai.
  Spui ca ai vedere rea, de ce nu porti ochelari?[/p]


  Am vederea foarte slaba insa cred ca vad numarul la 20m - sper sa fie asa cum zici

  Thanks
 • Si eu stiu ca e posibil md>ro>uk. Plus la asta, la DVLA scrie clar ca poti sa-l schimbi.

  smilegr8, dar cu ochelari, vezi mai bine, nu? Dar tu incearca, mergi in spatele la o masina la 20 metri si incearca sa vezi daca poti citi numarul. Daca poti citi, atunci nici o problema. Si da, nu treci nici un control medical. Doua permise am facut si procedura e asa cum am spus. Dar mai intai trebuie sa te asiguri ca poti citi numerele. Ca daca mergi la exam si nu poti citi atunci iti refuza examenul.
 • port ochelari

  incerc azi sa citesc la 20m :sunglasses:
 • Eu am schimbat recent permisul ro pe britanic, a venit in 7 zile lucratore, pe cel ro l-am obtinut de asemenea la schimb cu cel md. Informatia ca nu ai dreptul sa-ti schimbi permisul unei tari EU in permis UK daca l-ai obtinut pe cel din EU in schimbul unui non-EU este corecta, dar cei ce au deja permis romanesc si intentioneaza sa-l schimbe, uitati-va in permis la punctul 12-restrictii: daca este mentionat acolo Moldova atunci nu il vor schimba, daca nu e scris nimic il schimba fara probleme, cred ca ei intr-adevar nu coordoneaza chestiile acestea cu Romania. Un cunoscut a trimis permisul inaintea mea si a venit inapoi cu scrisoarea referitor la regulile de schimb, ca nu are dreptul daca permisul a fost obtinut la schimb cu o tara non-UE. Eu cred ca am avut noroc cind mi-am schimbat permisul in romanesc de nu au scris nimic pe el.
 • salutare la toti..pe spatele permisului la pc 12 sunt scrise niste cifre si .md,Dar in aplicatia ca sa faci preschimb de permis de conducere e scris nu retin exact la ce nr unde este obtinut permisul de conducerecare eu am pus mdca acolo lam obtinut.acuma nu stiu ce sa fac ca formularul de preschimb in gb trebue sa aiba o semnatura de avocat gp sau.........si eu o am de la gp care am platit 20£doar pentru o semnatura.acum daca trimit si platesc taxa de 50£ pentru preschimb iti intorc banii inapoi?:frown::frown::frown::frown:
 • Posted By: abacus
  [p]Si eu stiu ca e posibil md>ro>uk. Plus la asta, la DVLA scrie clar ca poti sa-l schimbi.[/p][p]smilegr8, dar cu ochelari, vezi mai bine, nu? Dar tu incearca, mergi in spatele la o masina la 20 metri si incearca sa vezi daca poti citi numarul. Daca poti citi, atunci nici o problema. Si da, nu treci nici un control medical. Doua permise am facut si procedura e asa cum am spus. Dar mai intai trebuie sa te asiguri ca poti citi numerele. Ca daca mergi la exam si nu poti citi atunci iti refuza examenul.[/p]


  Sorry pentru o multime de intrebari - poti sa-mi mai spui te rog - iti cere sa vezi de la 20 m - cu fiecare ochi aparte sau cu ambii

  (cu ambii sau cu dreptul vad insa stingul e 'levii' :( )

  Thanks
 • Deci procedura e urmatoarea. Cand mergi la examenul de conducere, dupa ce semnezi documentele necesare (ca masina e asigurata ca tu sa conduci, etc.) mergi cu examinatorul la masina. Inainte de a ajunge la masina va opriti si el te roaga sa citesti numerele la o masina. Cu ambii ochi citesti. El NU-ti spune sa inchizi nici un ochi. Adica procedura aceasta nu e ca la noi in md, sa stai pe un scaun si s-ti puna niste numere pe perete si sa-ti spuna sa le citesti. Si totul e mult mai simplu (cu exceptia examenului de conducere)
 • Posted By: abacus
  [p]Deci procedura e urmatoarea. Cand mergi la examenul de conducere, dupa ce semnezi documentele necesare (ca masina e asigurata ca tu sa conduci, etc.) mergi cu examinatorul la masina. Inainte de a ajunge la masina va opriti si el te roaga sa citesti numerele la o masina. Cu ambii ochi citesti. El NU-ti spune sa inchizi nici un ochi. Adica procedura aceasta nu e ca la noi in md, sa stai pe un scaun si s-ti puna niste numere pe perete si sa-ti spuna sa le citesti. Si totul e mult mai simplu (cu exceptia examenului de conducere)[/p]


  fine
  multumesc

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page