Not signed in (Sign In)
    • CommentAuthorRefuzatul
    • CommentTimeOct 1st 2008 edited
     0 votesVoteReport Post

Salut Moldova-UK,

sunt curios daca a mai primit cineva refuz la aplicatia pentru viza cu Work Permit? Cum v-ati descurcat? Cum a fost motivat refuzul?

Multumesc anticipat,
    Eu, Refuzatul

•  
      CommentAuthorinxs
    • CommentTimeOct 1st 2008
     0 votesVoteReport Post

Refuzatule, in cazul tau ce motive au invocat? inteleg ca o companie britanica a obtinut WP pentru tine si la ambasada nu ti-au dat viza?

• CommentAuthorRefuzatul
     0 votesVoteReport Post

…niste aberatii si greseli pe care le-am contestat usor in Notice of appeal. Am fost acuzat ca nu am capabilitati pentru un asa Work Permit, nu am suficiente resurse financiare (Work Pemit-ul descrie clar salariul!) si ca voi apela la fonduri publice… plus alte chestii mai marunte si neaplicabile.

Da, am primit Work Permit-ul de la o institutie britanica in baza negocierilor, convorbirilor si desigur - experientei de munca (in UE).

• CommentAuthorRefuzatul
     0 votesVoteReport Post

ah da… poze cu angajatorul nu au fost anexate la aplicatia pentru viza :smile:

• CommentAuthoralkemist
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: Refuzatul

ah da… poze cu angajatorul nu au fost anexate la aplicatia pentru viza:smile:

Bine faci ca lupti pentru dreptate. Principal sa ai Blue card, cont in banca cu bani grei si fericire personala.

Asa cred eu.

• CommentAuthorRefuzatul
     0 votesVoteReport Post

Multumesc alkemist, chiar crezi ca banii si cardurile de toate culorile sunt principalul? :wink: „Sila v pravde, brat“ (Puterea e in dreptate, frate).

•  
      CommentAuthornata
     0 votesVoteReport Post

cativa ani in urma cand am luat eu work permitul, colegii mei cu acelas work permit (pt 60 luni) nu au luat, tot motivele au fost ‚all sorts‘ de aberatii. interviul meu la ambasada a durat o ora si jumatate, si cand am iesit de acolo am vorbit cu mine insumi inca vreo 3 ore…
    in interviu au fost contestate toate afirmatiile, ca nu mai stiam ce dovezi sa mai aduc, si tot interviul in engleza
    nici dreptate si nici fratia nu ajuta la ambasada, si nici logica. ei scriu ce acte trebuiesc sa aduci la ambasada dar nimic despre Imigration law in baza careia fac ei refuzul sau granted viza. :crying:
    eu votez petru „puterea este in informatie“:smile:

• CommentAuthorRefuzatul
     0 votesVoteReport Post

Many thanks nata! Am crezut ca doar eu sunt „cel mai fericit“ din Moldova.

Bravo ambasada UK! Tipii :sunglasses: cu nationalitatea „Republic of Moldova“ sa ramana acasa si sa contribuie la prosperarea tarii. Ura tovarasi.:smile:

Apropo, cum s-au descurcat mai departe colegii tai?

• CommentAuthoralkemist
    • CommentTimeOct 2nd 2008
     0 votesVoteReport Post

Many thanks nata! Am crezut ca doar eu sunt „cel mai fericit“ din Moldova.

Bravo ambasada UK! Tipii:sunglasses:cu nationalitatea „Republic of Moldova“ sa ramana acasa si sa contribuie la prosperarea tarii. Ura tovarasi.:smile:

Apropo, cum s-au descurcat mai departe colegii tai?

Astia de la ambasada UK sunt niste lepadaturi care sunt robotzi programati la distanta.

In nish o republica nam vazut asha tuftaloghie.

Si ce drept are Ambasada UK sa refuze partenerul de casatorie al cet. UE?

Ce poate vor sa tie cuiva luminarea?

1.  0 votesVoteReport Post

Refuzatul,

tu in ce domeniu ai cerut work permit? adica ce specialitate/tip de job?

In general, ei schimba putin politicile in ultimii ani - tendinta este de a limita cu orice pret numarul migrantilor non-EU in tara. Am inteles ca de exemplu domeniile IT sau medical, care intotdeauna erau in cerere, au fost scoase din lista lor preferentiala.

http://uk.reuters.com/article/topNews/idUKL751753720080908

http://www.workpermit.com/news/2008-09-17/uk/shortage-occupation-list-cuts-visas-continue.htm - foarte bun site apropo

• CommentAuthorRefuzatul
     0 votesVoteReport Post

GhitzaParadox, eu nu am cerut Work Permit, chiar l-am avut. Domeniul este (a fost) unul interdisciplinar, conform experientei de munca si studiilor… :lips-are-sealed:

Informatia despre domeniile IT si Healthcare explica multe, dar nu e o scuza pentru nota de refuz cu abateri de la logica :smile:

Oricum iti multumesc mult pentru informatie!

Apropo, planific sa-mi schimb domeniul de acivitate. Acum pot sa aplic usor pentru un post… „Expert in Refuzuri“ :grin:

2.  0 votesVoteReport Post

si daca zici ca ai avut work permit, atunci ce anume ti-au refuzat tie? Entry Clearance?

eu stiu lume care au obtinut accept HSMP dar ambasada le-a refuzat viza; unii au cedat, altii au mers la contestare si in final au luat acel Entry Clearance care le permite sa intre in UK.

Tu de ce nu apelezi decizia?

• CommentAuthoralkemist
     0 votesVoteReport Post

GhitzaParadox, eu nu am cerut Work Permit, chiar l-am avut. Domeniul este (a fost) unul interdisciplinar, conform experientei de munca si studiilor…:lips-are-sealed:

Informatia despre domeniile IT si Healthcare explica multe, dar nu e o scuza pentru nota de refuz cu abateri de la logica:smile:

Oricum iti multumesc mult pentru informatie!

Apropo, planific sa-mi schimb domeniul de acivitate. Acum pot sa aplic usor pentru un post… „Expert in Refuzuri“:grin:

Nu te lasa bay batut de ambasada de la Chisinau, shii patzan pana la urma si nu baba!

Arata ca eshti moldovan cu drepturi, arata la burjui ca sunt oameni care ish shtiu drepturile si lasa cantora sheea cu viza sa aiba slejka dupa bazarul lor.

Shi bay mujik si nu baba! Dai foiala si gaz si primesteti viza ce ai nevoie si nu te rushina de nimic.

• CommentAuthorRefuzatul
     0 votesVoteReport Post

Molodets, alkemist! Ni-o placut bazarul tau :smile:

Am apelat, GhitzaParadox, ia vezi mai sus, acolo scrie „…niste aberatii si greseli pe care le-am contestat usor in Notice of appeal“. Acum am de asteptat un an raspunsul, dar pana atunci ii invit sa mai citeasca www.moldova-uk.com poate vor prinde la minte :wink:

• CommentAuthorAlexander
     0 votesVoteReport Post

Cine-mi zice daca e posibel sa pleci ca invitat si apoi sa-ti faci work permit pe loc?
    dupa cum eu stiu nu e posibel.. dar asi dori sa ramin convins 100%.. cap voi aici shtitzi de toate :wink:

• CommentAuthordettmar
     0 votesVoteReport Post

Nu poti sa iti schimbi viza de aici in alt tip de viza. S-au dus vremurile cand se facea asta. orice tip de viza se obtine din tara de resedinta, asa ca daca vii turist si vrei viza de munca, student etc…te intorci frumusel in Moldova si aplici. Din fericire…inca poti sa iti prelungesti viza de aici…de ex. viza de student

• CommentAuthorAlexander
     0 votesVoteReport Post

mersi dettmar!
    mdaa.. timpurile se schimb, si destul de repede.. cine stie ce asteapta pe cet. RM in viitor..

•  
      CommentAuthorKotys
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: Alexander

cine stie ce asteapta pe cet. RM in viitor..

Dumnezeu :wink:

• CommentAuthorRefuzatul
    • CommentTimeOct 2nd 2008 edited
     0 votesVoteReport Post

Pe cetatenii din R. Moldova ii asteapta Refuzatul… Refuzul am vrut sa scriu :sunglasses:

• CommentAuthordeutza
    • CommentTimeOct 3rd 2008
     0 votesVoteReport Post

:grin:

•  
      CommentAuthorEugenX
    • CommentTimeOct 9th 2008
     0 votesVoteReport Post

Lasati OFFTOP-ul baieti, this topic is abandoned, trecem aici: http://www.moldova-uk.com/forum/comments.php?DiscussionID=751&page=3#Item_11

• CommentAuthorccvv
    • CommentTimeOct 20th 2008
     0 votesVoteReport Post

pai nu trebuie de mers la Ambasada de la Bucuresti?

• CommentAuthoralkemist
    • CommentTimeOct 24th 2008
     0 votesVoteReport Post

toate work permits se elibereaza de HomeOffice din Croydon sau Sheffield.

3.  0 votesVoteReport Post

sheffield

• CommentAuthoralkemist
    • CommentTimeOct 26th 2008
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: valicodreanu

sheffield

mersi. e frumusel orasel e Sheffield-ul ista??? a fost shineva pe acolo?

4.  0 votesVoteReport Post

nu stiu cit e de frumos , dar e plin de imigranti cu dosare , toti care trec pe la Home Office

• CommentAuthoralkemist
    • CommentTimeOct 28th 2008
     0 votesVoteReport Post

eu am trimis pentru BR3 prin RoyalMail Special Delivery si am inclus in paket de acte si plic cu adresa mea si platit tot pentru Special Delivery before 9am.

•  
      CommentAuthorsmilegr8
    • CommentTimeMay 16th 2009
     0 votesVoteReport Post

vreau sa intreb parerea voastra - as dori sa o aduc pe sora in uk , oare mai are ceva sanse sa obtina work permit si visa daca voi capata un contract de munca intr-un hotel . Cunoasc stapina hotelului bine si la sigur iar face orice contract . Insa mai intii de toate ce trebuie sa faca un employer? treb sa obtina o licenta paremise si sa publice la job centru jobul vacant minimum o luna???!!! sau cum e procedura?

Ca ma uit ca la job centru astfel de joburi nu sunt luate cu asalt de cei din UE - chiar sunt o sumedenie vacante si nimeni nu vrea sa lucreze pentru 5 lire …

Ce sfat imi dati -? mai face de incercat sau nu?

• CommentAuthordettmar
    • CommentTimeMay 16th 2009
     0 votesVoteReport Post

incercarea moarte n-are

• CommentAuthorRefuzatul
    • CommentTimeFeb 5th 2010
     0 votesVoteReport Post

…niste aberatii si greseli pe care le-am contestat usor in Notice of appeal. Am fost acuzat ca nu am capabilitati pentru un asa Work Permit, nu am suficiente resurse financiare (Work Pemit-ul descrie clar salariul!) si ca voi apela la fonduri publice… plus alte chestii mai marunte si neaplicabile.

… cat pe ce sa uit :)

Refuzatul a primit castig de cauza din partea Tribunalului din UK. Imi pare rau pentru Ambasada UK din Moldova, dar dupa cum am mai scris cu multe luni in urma „au refuzat in baza aberatiilor“.

Curaj, rabdare si „nasul sus“ pentru toti refuzatii, nu suntem noi chiar asa de prosti cum ne califica ei ;)

Multa sanatate lucratorilor ambasadei - continuati politica de umilire a cetatenilor RM :(