Not signed in (Sign In)
    •  
      CommentAuthorjunior
    • CommentTimeNov 9th 2007
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: Nat

tuna, mm, ce gustos e, scalop, dar ii gateste cineva acasa? Nu mi se primesc!!!

Sushi? Eu am facut de citeva ori. M-a invatat my ex care a fost la cursuri speciale de gatit sushi…….yeah I know ,he is nuts :smile:

• CommentAuthorNat
     0 votesVoteReport Post

aww, junior, as dori sa ma invat sa gatesc sushi, e atit de light, daca ma intelegi:) nu te simti greu la stomac, decit daca nu sint gatite bine:)))

Junior, imi plac barbatii care pot si isi dau silinta sa gateasca:))))

•  
      CommentAuthorjunior
     0 votesVoteReport Post

dar nu ai ce gati, doar orezul. Mai greu e sa le invirtesti dar cu putina practica, nu e greu deloc. E putin messy thou, cel putin eu cind gatesc, toata masa e numai orez :smile:

•  
      CommentAuthorinxs
     0 votesVoteReport Post

sotul meu face sushi. in general ii place sa gateasca. si mie imi place cand ma alunga de la bucatarie si ma cheama doar cand totul e gata. :smile:

• CommentAuthorNat
     0 votesVoteReport Post

ah ce bine:) Sotul meu nu gateste decit cind sint insarcinata:)

1.  0 votesVoteReport Post

SE spune ca sushi ingrasa, Iar in orezul fiert si racit se desvolta unele bacterii care pot cauza boli foarte grave ale intestinelor .Asa ca aveti grija sa nu cumparati sushi in magazine iar daca le gatiti singuri consumatile cat de curand posibil.

•  
      CommentAuthorinxs
     0 votesVoteReport Post

eu credeam ca probleme poate cauza pestele crud.
    de acord, sushi sunt bune numai proaspete, peste cateva ore gustul nu e acelasi.

2.  0 votesVoteReport Post

Pestele nu este crud in sushi, caci toate mirodeniile si otetul (dupa cate-mi amintesc) prepara pestele (reactie chimica) si-i distruge calitatile neplacute ale pestelui crud. Iar apoi si seleodka nu poate fi considerata cruda.

•  
      CommentAuthorinxs
     0 votesVoteReport Post

ba este foarte crud. otet (de orez) se pune in orez.

• CommentAuthorDavina
    • CommentTimeNov 10th 2007
     0 votesVoteReport Post

Si eu stiu un „omulean“ kare face sushi ca la carte. NUmai trebuie sa-l conving sa faca un session de cooking lesson unde am putea veni toti de pe forum cu produsele sa ne invatam:)

• CommentAuthornotdang
    • CommentTimeNov 15th 2007 edited
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: Ornel Ecug.

si-i distruge calitatile neplacute ale pestelui crud

dar alte vietati vii din peste? le distruge?
    eu nu maninc sushi, am alergie, toti vorbesc despre sushi, toti merg la sushi, toti pregatesc acasa sushi si se mindresc cu asta, de parca e ceva super complicat.
    Dar culmea a fost cind am aflat ca la o companie vor sa faca team building cu tematica…. preagatirea suhi-ului in grup.

p.s. mie imi place maliga (anume maliga si nu mamaliga)

• CommentAuthorNat
    • CommentTimeNov 15th 2007 edited
     0 votesVoteReport Post

Notdang, alergie la peste? unul anumit, sau tot pestele?

Maliga cu scrob, peste prajit sau carnita prajita, brinza de oaie si mojdei… ah exista ceva mai gustos?

•  
      CommentAuthorsveta
    • CommentTimeNov 16th 2007
     0 votesVoteReport Post

Notdang, este sushi vegetarian, dar dupa parerea mea nu este la fel de gustos ca si sushi cu peste:wink:

• CommentAuthornotdang
    • CommentTimeNov 16th 2007
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: Nat

ah exista ceva mai gustos

pentru unii moldoveni sushi e mai gustos ;)

• CommentAuthorcamelia
    • CommentTimeJan 15th 2010
     0 votesVoteReport Post

Salut la toti!
    Sunt insarcinata , in prezent ma aflu in Moldova dar vreau sa vin in Uk sa nasc, am pasaport roman, si sunt inregistrata la GP in Uk, as vrea sa intreb daca stie cineva, vor fi probleme daca ma voi inregistra la GP ca insarcinata sa zicem la 30 saptamini de sarcina? De ce intreb , fiindca sunt angajata in Moldova si trebuie sa prezint la serviciu buletinul medical de sarcina si lauzie-care se elibereaza la 30 sapt, si mai devreme nu stiu daca pot veni incolo, deja depinde de medic daca va vrea sa-mi dea mai devreme buletinul. Multumesc mult, daca a avut cineva caz similar rog mult sa-mi dati ceva sfaturi.

• CommentAuthorclarisha
    • CommentTimeFeb 5th 2010 edited
     0 votesVoteReport Post

in 30 de sptamani nu te mai lasa sa zbori cu avionul,doar cu scrisoare de la medic din cate stiu eu

•  
      CommentAuthorKotys
    • CommentTimeFeb 6th 2010
     0 votesVoteReport Post

hmm, …. eu am zburat la 6 luni de sarcina fara certificat si m-am intors pe la 27-28 saptamini si n-am avut nici o problema. Asta a fost cu 2 ani in urma. .Nu stiu cum ar fi dupa 30 saptamini.

• CommentAuthorclarisha
    • CommentTimeFeb 6th 2010
     0 votesVoteReport Post

am vrut sa zic 30 saptamani:)Dar stiu pe cineva care a zburat cu avionul in luna a 7 si i-a cerut scrisoare de la medic ca e ok sa zboare

• CommentAuthorbaseac
    • CommentTimeFeb 6th 2010 edited
     0 votesVoteReport Post

MIE MIA CERUT certificat de la medic si aveam cam vrio 6 luni si jumate.am zburat cu air moldova.la gp si la spital nu cred ca vei avea probleme,oricum fiecare gp are chichitele lui.eu mam inregistrat la spital dupa 30 de sapt si la un moment dat nu putea trece calculatoru la pasul urmator ,ziceau astea cas prima gravida care sa inregistrat asa de tirziu,dar sa rezolvat si asta. sarcina si nastere usoara.

• CommentAuthorcamelia
    • CommentTimeFeb 7th 2010
     0 votesVoteReport Post

multumesc mult la toti! Am intrebat la Airmoldova, mi-au spus ca permit calatoria femeilor insarcinate pina la 32 de saptamini obstetricale, prezentind la chek-in certificatul de sanatate de la medicul obstetrician, care certifica si permite calatoria cu avionul. Merci mult baseac,chiar imi faceam griji in privinta asta, in RM faceau probleme la 15 saptamini ca e tirziu.

•  
      CommentAuthornata
    • CommentTimeFeb 7th 2010
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: camelia

Salut la toti!
    Sunt insarcinata , in prezent ma aflu in Moldova dar vreau sa vin in Uk sa nasc, am pasaport roman, si sunt inregistrata la GP in Uk, as vrea sa intreb daca stie cineva, vor fi probleme daca ma voi inregistra la GP ca insarcinata sa zicem la 30 saptamini de sarcina?

nu cred ca GP va zice ceva la inregistrare la 30 saptamani, midwife sar putea. First midwife appointment at 30 weeks, will not go down well, she has the duty to involve and to take some action “ failure to attend for antenatal care should be documented in Hospital Held Records and appropriate personnel and / or agencies informed. This may include The Head of Midwifery, Supervisor of Midwives, GP, Obstetrician, Child Protection Team or other Professionals involved in providing care. If the woman chooses not to attend for antenatal care, document that the risks have been discussed.UKCC (1998) Midwives Rules & Code of Practice

iti recomand sa aduci cu tine la appointment datele de inregistrare la ginecolog , traduce cat de multe poti fisa etc (nu legaliza), aratai dovezi ca ai fost inregistrata in md si vei fi ok + plus un motiv beton de ce ai hotarat sa nasti in uk, fii sincera cu ei, nhs nu are treaba cu border&immigration, esti cetatean UE.

bafta, any problems, advice, dont hesitate, ask, pe forum sunt mame care au nascut aici
    te ajut cu placere cu ce pot
    :smile:

• CommentAuthorbaseac
    • CommentTimeFeb 8th 2010
     0 votesVoteReport Post

mie nu mia trebuit tradus nimik,orium ei iti fac o serie de annalize,nu se bazeaza foarte mult pe rezultatele din md.aveam ku mine cartea din md dar unicul lucru la care se uitau era rezultatul lunar al analizelor.

• CommentAuthorcamelia
    • CommentTimeFeb 9th 2010
     0 votesVoteReport Post

multumesc mult fetelor de sfaturi! eu voi avea 28 cind ajung in Uk , cum ajung voi merge cit mai curind la medic. Aveam 2 luni si ceva cind m-am dus sa ma inregistrez la GP, dar pina mi-a venit cartela de la ei eu deja am venit in Moldova, si de asta nu am reusit pina acum. Baseac spune-mi te rog tu le-ai prezentat carnetul cel roz perinatal cu rezultatul analizelor? sau aveai xerocopiile la analizele care au ramas la medic?

• CommentAuthorburdianov
    • CommentTimeFeb 10th 2010
     0 votesVoteReport Post

Am incercat orice metoda de a nu pierde viza Ceha, dar rezultate nimic, din cauza ca am deport in Germania nu miam putut prelungi viza. Sunt acum ilegal in Cehia de un an, vreau sa incerc ultimul variant (azilul), nu cam stiu de el nimic si daca cineva ma poate sfatui, este pericol sau nu?
    Ca de ma prinde politia apoi zic adio la Europa pentru totdeauna.

• CommentAuthorbaseac
    • CommentTimeFeb 12th 2010
     0 votesVoteReport Post

am avut ambele din md,leam aratat rezultatul lunar al analizelor dar nu prea leau bagat in seama,oricum mi leau facut pe toate din nou.