Vanilla 1.1.4 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.
Mai oameniti buni cine a luat recent NINO…??? Am citita atatea forumuri si asa de multi zic ca au luat refuz ca eu deja am intrat in panica.Astept de 3 saptamani si nimic
Voi ce stiti?
Clarisha eu am luat NINO acum cateva saptamani, mi-a venit cam la o saptamana, scrisoarea (ca cardul vine mai tarziu). Daca ai aplicat ca self-employed am auzit si eu ca multi au refuz pe motiv ca nu le dai dovezi suficiente ca ti-ai inceput activitatea sau ca vrei sa incepi sa lucrezi.
Ella normal ca self empoyed…cum crezi ca as putea altfel daca abia sunt venita in uk cu pasaport roman…nu aveam paysleepuri dar aveam scrisoare de recomandare de la angajator ca intentioneaza sa ma angajeze in urma aplicatiei pt job dar am nevoie de NINO.Ei m-au intrebat doar cum am obtinut cetatenia romana is atat
Salut. Am inteles ca e mai usor sa te angajezi daca ai national insurance number de asta, sau de depinde de caz?
Stie cineva?
Ai inteles gresit, fara NINo nu poti sa te angajezi deloc (legal)!
Te poti angaja legal si fara NIN, dar va trebui sa platesti taxe mai mari, employer-ul o sa te puna pe „emergency tax“. Dupa ce ti-l faci, poti cere inapoi de la stat diferenta de taxe platite.
clarisha, eu nu cred ca vei avea probleme; de ce te-au intrebat cum ai obtinut cetatenia romana? aveau dubii? le-ai zis ca ti-ai facut-o recent?
apoi nu cred ca avea dubii in ceea ce priveste cetatenia…dar probabil ala nu mai vazuse sau ceva de genu si ma intrebat in baza carui fapt am luat cetatenia romana
clarisha, tu de ce el-ai zis ca ai obtinut cetatenia romana recent? in general nu e treaba lor, chiar daca e scris in pasaport ca ai domiciliu in alta tara :). Si in pasaport nu scrie de cand ai tu cetatenie. Sau poate tu ai aratat ambele pasapoarte?
In fine, eu cred ca totul ar trebui sa fie ok
Posted By: clarishaapoi nu cred ca avea dubii in ceea ce priveste cetatenia…dar probabil ala nu mai vazuse sau ceva de genu si ma intrebat in baza carui fapt am luat cetatenia romana
cind fusese sotul meu la tribunal , l-au luat la intrebari de unde are cetatenia romana, daca el este din Moldova, cum a o btinut-o, pentru ei este straniu, …..nu a inceput el sa le povesteasca istoria toata, le-a zis ca unul din parinti este roman etc.,etc. ca sa nu-i incurce prea tare
el ma intrebat direct daca am dubla cetatenie , normal ca i-am zis da si daca vrea ii arat ambele pasapoarte dar nu a vrut sa se uite la pasaportul moldovenesc si atunci ma intrebat pe cum am obtinut cetatenia…dar nu aparut surprins foarte tare ca eram cu dubla cetatenie cel putin mie asa mi sa parut.Sper si eu sa fie ok cam majoritatea care i-ama uzit ca au luat refuz au primit scrisoarea intr-o saptamana eu am 3 saptamani deja si nimic
am sunat astazi la astia de la NIN deci dupa o luna…dosarul meu nici nu a fost procesat…este inca in queue…off cat de mult mai dureaza…
Si acuma oare cat o mai dura ca sa iau si eu yellow si sotul ca dependent in baza cartii de rezidenta aia echivalenta cu blue…Tare multe o mai taraganesc astia
am aflat ca iarasi am luat refuz la NINo ..al doilea refuz pana acuma
am auzit de la cineva ca sia facut nino in afara londrei mai usor, la facut in dorking
si pe mine m-au programat in Oxford
al 3-lea refuz la NINo…am un noroc de nu mai pot…
, macar bine ca de data asta mi-au dat raspunsul in 2 saptamani i nu m-au tinut 2 luni ca la celelalte 2 interviuri
imi pare rau
…o sa fie din ce in ce mai greu sa-ti faci actele in UK.
clarisha, dupa 3 refuzuri mai ai dreptul sa mai depui? si eu astept raspuns, am avut interviu pe 2Aug la Camden si stau acum ca pe ace… pt ca am ramas si fara munca din cauza asta 
imi poti spune, te rog, ce acte ai avut cand ai depus dosarul si daca ti-au facut copii dupa statement-uri?
mersi mult si imi pare rau ca nu ai reusit inca.
maliika , la nin aplici de cite ori vrei , nu te opreste nimeni
URAAAAA!!!!!! Am primit acum NIN…. nu-mi vine sa cred, am depus pe 2 si pe 7 am primit scrisoarea cu NIN
cum e posibil sa primesc in 5 zile????
si culmea, ieri m-au concediat din cauza actelor. 
ai vazut? deci se poate si mai repede deci . Dar….ninul nu prea te ajuta , tot trebuie sa astepti dupa acte
stie cineva daca in cazul in care ai deschisa o companie poti lua usor insurance number? asta este ultima portita care am auzito pt romani ca sa obtina mai usor nino,insa nu stiu cit ii de reala informatia!
1 to 21 of 21