Not signed in (Sign In)
    • CommentAuthorindigou
    • CommentTimeSep 10th 2009
     1 votesVoteReport Post

o intrebare cam staranie dar totusi e buna pot sa o programez pe sotie la viza pentru uk daca deja a fost publicta in MO partea 1 ce spuneti multumesc pentru raspuns nu pre am rabdare sa astept perfectarea pasaportului si toate chestiunile

•  
      CommentAuthorMaliika
    • CommentTimeSep 10th 2009
     0 votesVoteReport Post

indigou, nu cred ca are vreo legatura partea I din MO cu viza pt UK. Tu vrei ca sotia ta sa vina cu viza deschisa la ambasada din MD sau cu pasaport romanesc?
    Daca a fost publicata in partea I MO trebuie sa dea juramantul, sa obtina certfificatul de nastere romanesc, dupa care poate sa-si faca pasaport. Te inteleg ca nu ai rabdare, si stiu foarte bine cum e. Eu sunt in aceeasi situatie, doar ca eu maine deja iau pasaportul. :smile:

• CommentAuthorindigou
    • CommentTimeSep 11th 2009
     0 votesVoteReport Post

A E BINE DAR AM PROGRAMATO DEJA LA BUCURESTI PENTRU VIZA SI INCA O INTREBARE LA TINE CIT A DURAT SA TRANSCRII ACTUL DE NASTERE ADICA TRANSCRIEREA IN CERTIFICAT DE NASTERE ROMINESC MERSI MALIIKA

•  
      CommentAuthorMaliika
     0 votesVoteReport Post

La mine a durat 7 saptamani. Variaza, dar de regula in 1-2 luni maxim il obtii si pasaportul se face in 3 zile.

• CommentAuthorindigou
     0 votesVoteReport Post

pasaportul se face si in doua ore dar certificatul dureaza cam mult timp

•  
      CommentAuthorMaliika
     0 votesVoteReport Post

Nu se mai face in 2h, s-a schimbat la data de 09.09.09 de la 2h la 3 zile, asta la urgenta, iar regim normal 14 zile. Dar daca vrea sa il ia a 2-a zi poate sa prezinte bilet de avion. Eu asa am facut. Si pt certificate sa stii ca inca e bine, comparativ cu ce a fost. Inainte puteai sa-l iei cel devreme in 3 luni.

• CommentAuthorindigou
    • CommentTimeSep 12th 2009
     0 votesVoteReport Post

A MERSI PENTRU INFORMATIE DAR TU CE C REZI DACA MERGE LA MABASADA UK DIN ROM SI SPUNE CA A DAT JURAMINTUL PENTRU CETATENIE CE VOR SPUNEI EI

• CommentAuthordeutza
    • CommentTimeSep 13th 2009
     0 votesVoteReport Post

Indigou asta ar putea ajuta la obtinerea vizei, trebuie sa le prezinti chitanta macar sa dovedesti asta, nu stiu cum in Bucuresti, dar in Chisinau nu te intreaba nimeni ce ai si ce nu, dai actele si ei te suna, nu ai timp sa spui ca ai dat sau nu juramint, ei se bazeaza pe hirtiile care le-au primit de la tine.

• CommentAuthorindigou
     0 votesVoteReport Post

MERSI MULT PENTRU AJUTOR EU NU STIAM CE SA FAC DIN MOTIV CA DACA SOTIA PREZINTA ACTUL CA A DAT JURAMINTUL PENTRU CETATENIE ROMINA EI VOR SPUNE CA NU MAI AI NEVOI DE VIZA SI VOR DA ACTELE INAPOI

•  
      CommentAuthorMaliika
     0 votesVoteReport Post

Pai nu au legatura una cu alta. Ori pleaca cu viza, ori asteapta actele romanesti. Eu nu vad de ce ar facilita obtinerea vizei faptul ca are cetatenie. Nu stiu ce presupune pt tine „vor da actele inapoi“, adica n-o sa-i deschida viza sau ca nu are nevoie de viza? Eu totusi nu cred ca asta o sa faciliteze in vreun fel.

• CommentAuthorrodelina
    • CommentTimeSep 15th 2009
     0 votesVoteReport Post

as avea o intrebare ,cine stie …cu permisul de sedere in romania,fiind sotia unui cetatean roman,pot sa insotesc sotul peste hotare sau imi trebuie alt ceva?multumesc

• CommentAuthorindigou
     0 votesVoteReport Post

da poti dar nu in uk numai in spatiul uniuni europene italia franta etc

• CommentAuthorvalmunt81
     0 votesVoteReport Post

se poate si in uk….si nici viza nu iti pun….

• CommentAuthoranairam
    • CommentTimeSep 17th 2009
     0 votesVoteReport Post

salut la toti! cine ar putea sa ma ajute, cu ce sa incep, pentru a deschide viza in UK, si cum are loc depunerea dosarului? Merci mult.

• CommentAuthorindigou
    • CommentTimeSep 17th 2009
     0 votesVoteReport Post

DAR CE STATUT AI LA MOMENTUL ACTUAL ADICA CEVA ACTE MOLDOVA SAU ROM

•  
      CommentAuthorMaliika
    • CommentTimeSep 18th 2009
     0 votesVoteReport Post

rodelina, tu ce fel de permis ai? Sedere temporara sau carte de rezident pentru membrii de familie? Cu permisul de sedere temporara nu poti, cu care de rezident poti doar impreuna cu el.

• CommentAuthorrodelina
    • CommentTimeSep 19th 2009
     0 votesVoteReport Post

maliika unde pot sa-mi fac cartea de rezident….?

•  
      CommentAuthorMaliika
    • CommentTimeSep 19th 2009
     0 votesVoteReport Post

La ORI (Oficiul Roman de Imigrari). E pe strada Nicolae Iorga nr 29. (Piata Romana)

• CommentAuthoririna1985
    • CommentTimeNov 15th 2009
     0 votesVoteReport Post

Salut!!!
    As vrea si eu sa stiu cu ce ar trebui sa incep pentru a primi viza si cum are loc depunerea dosarului? mai exact care sunt actele necesare pentru depunerea dosarului pentru o viza turistica pentru UK. Eu am doar pasaport RM. Merci anticipat. :smile:

• CommentAuthorElla
    • CommentTimeNov 15th 2009
     0 votesVoteReport Post

Completezi formularul de viza de pe site-ul ambasadei si te programezi pt. a depune dosarul cu acte. Pentru viza de turist ai nevoie de certificat de la locul de munca unde specifica ce salariu ai, de cand muncesti ptr acea companie…. , extrasul de cont pe ultimile cateva luni, certifcat pe imobilul pe care il detii, masina…, dovada unde vei sta in UK: rezervare hotel, bilet de avion…si toate actele doveditoare cu care sa ii convingi pe cei de la ambasada ca te intorci inapoi in tara… pentru ca ei sunt f.f.greu de convins…

• CommentAuthoririna1985
    • CommentTimeNov 16th 2009
     0 votesVoteReport Post

Draga Ella,
    Merci frumos pentru raspuns…
    Am vrut sa mai intreb in cazul in care eu vreau sa plec la un prieten in vizita in UK, care se obliga sa ma cazeze, e necesar totusi sa prezint extrasul meu de cont pe ultimile luni? sau e suficient ca acest extras sa fie prezentat de catre el, care sa demostreze veniturile lui?si cam in cit timp primesc raspunsul de la Ambasada pentru o viza turistica?
    O zi buna tuturor!!!!

• CommentAuthorElla
    • CommentTimeNov 16th 2009
     0 votesVoteReport Post

Irina viza de visitor se deschide f.f. greu. Pentru ca cei de la ambasada stiu ca modovenii nostri cu salariile de 100-200 euro pe luna nu-si prea permit sa mearga in vizita tocmai in Anglia sa viziteze un simplu prieten. E si normal ca pleaca cu intentia sa ramana acolo. Deci, trebuie sa le prezinti anume dovezi ca ai indeajuns bani si iti permiti sa calatoresti. Nu e „necesar“ sa prezinti extrasul de cont, insa daca nu-l poti prezenta nu prea cred ca aplicatia ta va fi atat de convingatoare, si nu prea cred ca ti se va da viza.

• CommentAuthoririna1985
    • CommentTimeNov 17th 2009 edited
     0 votesVoteReport Post

:crying: da trista situatie … merci foarte frumos de ajutor…
    oricum eu voi incerca sa-mi depun dosarul poate imi suride si mie norocul :wink:

• CommentAuthordettmar
    • CommentTimeNov 17th 2009
     0 votesVoteReport Post

irina1985,

viza de turist se ia din Chisinau, pentru ca eu o invit frecvent pe prietena mea la mine cand e in vacanta, si vine cu viza de turist.
    tu trebuie sa prezinti extrasul de cont care sa dateze cu cel putin 3 luni in urma, ideal 6, ca eu sa fie siguri ca nu ai pus dintr-o data 1000 de euro, si ii scoti a doua zi si ii inapoiezi de unde i-ai imprumutat, cazier judiciar, cererea de viza (care o completezi online), dovada a activitatii tale in MD (student sau daca lucrezi /carnet de student, adeverinta de la facultate/carte de munca adeverinta de la servici), rezervarea de avion; de la persoana care te invita, o scrisoare de invitatie - scrisa frumos la calculator si imprimata de hartie de calitate mai buna (pentru efect), extrasul lui de cont prin care dovedeste ca are fonduri sa te sustina pe perioada vizitei, sponsorship undertaken form (formular care il ia de pe site-ul home office il completeaza si il semneaza), adeverinta de la locul lui de munca sau scrisoare prin care se zice unde si ce lucreaza, copie dupa cartea de council tax, copie dupa contractul de inchiriere al proprietatii/ sau de mortgage, o scrisoare catre ambasada prin care ii instiinteaza si pe ei ca te invita pe tine, si ca iti da toate documentele enumerate mai sus, si ca are spatiu locativ unde sa te cazeze pe perioada cat stai, eventual sa specifice ca garanteaza ca dupa perioada ta de sedere tu te intorci inapoi, si in care sa si specifice in ce calitate de invita si de ce, copie dupa pasaportul lui, daca e roman sau bulgar copie dupa yellow / blue card, copie dupa national insurance card. Ele nu trebuiesc legalizate sau nu stiu ce…asa ca daca doar le scoate la imprimanta sau xerox e ok, de preferat color tot pentru efect. Cred ca, cam atat nu cred sa-mi fi scapat vreun detaliu, daca te pot ajuta cu mai mult da-mi un pm. Raspunsul de la ambasada se da cam in 10-14 zile

• CommentAuthordettmar
     0 votesVoteReport Post

P.S.
    Ajuta daca ai mai fost plecata din tara, chiar daca ai fost in Romania, de preferat totusi in alta tara vestica :tongue:

• CommentAuthoririna1985
     0 votesVoteReport Post

multumesc frumos tuturor!!!!
    Faceti o treaba foarte buna cu ajutorul pe care-l oferiti.
    Cand aplic va zic despre rezultatul obtinut la Ambasada :kiss:

• CommentAuthordeutza
     0 votesVoteReport Post

Irina sunt si persoane cu multi bani in conturi in bancile din Md si oricum nu primesc vize, noi am avut ceva bani in cont dar ei nu s-au uitat absolut la banii din Md, dar la cei pe care ii detinea sotul in UK, aici deja depinde de caz…..eu la fel am cerut viza de vizita, dar la sot.

• CommentAuthordettmar
     0 votesVoteReport Post

Da deutza, dar tu ai cerut viza de turist stiind ca tu nu te mai intorci in Moldova, si pe ei asta ii preocupa cel mai mult, ca tu sa respecti conditiile vizei care o ceri, daca e de vizita cand se termina viza sa te intorci inapoi, si ca turist tu trebuie sa le dovedesti ca ai fonduri sa te sustii in caz ca se intampla ceva, biletul de avion dus-intors, asigurare medicala pentru perioada care stai, pentru ca ei nu vor sa intretina o persoana care nu are posibilitati in varianta ca ceva nu iese cum trebuie. De curiozitate vreau sa stiu si eu, daca sunt care au fost plecati in Franta, Germania, Italia sau alte tari, care au fost conditiile vizei de turist…si daca ele au fost cu mult diferite fata de conditiile cerute de Ambasada Angliei…eu nu cred…imi aduc aminte ca cerintele ambasadei germane erau mai drastice decat ce se cerea la ambasada engleza, plus ca trebuia sa stii si limba, pe cand pentru anglia cand era cu interviu te puteai duce si cu translator/insotitor

• CommentAuthordettmar
     0 votesVoteReport Post

P.S. Si daca iei viza sa te astepte la aeroport, in cazul in care ofiterul de imigrari are intrebari suplimentare, mai ales daca nu stai foarte bine cu engleza…si nu te apuca sa zici ca vii in Londra ca sa vezi turnul Eiffel…ca te poate intoarce acasa si din aeroport :sunglasses:

• CommentAuthordeutza
    • CommentTimeNov 18th 2009
     0 votesVoteReport Post
    Posted By: dettmar

Da deutza, dar tu ai cerut viza de turist stiind ca tu nu te mai intorci in Moldova, si pe ei asta ii preocupa cel mai mult, ca tu sa respecti conditiile vizei care o ceri, daca e de vizita cand se termina viza sa te intorci inapoi, si ca turist tu trebuie sa le dovedesti ca ai fonduri sa te sustii in caz ca se intampla ceva, biletul de avion dus-intors, asigurare medicala pentru perioada care stai, pentru ca ei nu vor sa intretina o persoana care nu are posibilitati in varianta ca ceva nu iese cum trebuie. De curiozitate vreau sa stiu si eu, daca sunt care au fost plecati in Franta, Germania, Italia sau alte tari, care au fost conditiile vizei de turist…si daca ele au fost cu mult diferite fata de conditiile cerute de Ambasada Angliei…eu nu cred…imi aduc aminte ca cerintele ambasadei germane erau mai drastice decat ce se cerea la ambasada engleza, plus ca trebuia sa stii si limba, pe cand pentru anglia cand era cu interviu te puteai duce si cu translator/insotitor

eu daca sincer, chiar vroiam sa ma intorc inapoi in Moldova inainte de expirarea vizei, nici macar nu stiam sigur daca pot aplica pentru Br5 cu tipul meu de viza si ma gindeam sa vin in Md sa apelez iar la viza. Chiar sa fi vrut eu sa ramin, sotul nu m-ar fi lasat sa ramin ilegal:smile: